Foto: LETA

Panākumu pirmajā Latvijas sieviešu volejbola čempionāta finālspēlē svētdien izcīnīja "Zeltaleja"/MSĢ spēlētājas, kas atspēlēja divu setu deficītu un arī mačbumbu, izbraukumā pieveicot "Jelgava"/LU komandu.

Aizvadītajā mačā "Zeltaleja"/MSĢ spēlētājas bija pārākas ar rezultātu 3-2 (18:25, 23:25, 27:25, 25:23, 15:8), sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Otrajā un trešajā setā "Zeltaleja"/MSĢ volejbolistes ilgstoši turējās vadībā, tomēr setu beigu daļās pārsvaru izlaida. Ja otro setu jelgavnieces uzvarēja, trešajā viņas neizmantoja vienu mačbumbu un nācās aizvadīt ceturto setu.

Ceturtais sets bija notikumiem bagāts, jo vispirms vadību ieguva jelgavnieces, turpinājumā jau piecu punktu pārsvars bija pretiniecēm, bet "Jelgava"/LU vēl pietuvojās līdz 16:17. Vēlāk atkal vairāku punktu pārsvaru atjaunoja viešņas, bet Ilzes Liepiņlauskas bloki ļāva "Jelgava"/LU vēl panākt 22:22, tomēr "Zeltaleja"/MSĢ izrāva piekto setu.

Izšķirošajā setā "Zeltaleja"/MSĢ guva pirmos četrus punktus, bet pēc tam savu pārsvaru tikai palielināja, izcīnot uzvaru.

Uzvarētājām lielisku sniegumu nodemonstrēja sestdien divdesmit gadu jubileju atzīmējusī Enija Bidzāne, kura izcēlās ar 28 punktiem, bet 16 punktus guva Inga Vētra.

Savukārt jelgavniecēm 21 punktu iesita Liepiņlauska.

Jau ziņots, ka arī pērn abas komandas savā starpā tikās Latvijas čempionāta finālsērijā, kurā "Jelgava"/LU bija labāka ar 2-1.

Tikmēr pirmajā spēlē sērijā par trešo vietu svētdien RSU/MVS piecos setos ar 3-2 (25:23, 20:25, 21:25, 25:18, 15:10) pārspēja "Babītes" komandu.

Uzvarētājām ar 22 punktiem izcēlās Monta Urbāne, bet pa 17 punktiem iesita Agija Sidorova un Ieva Kudrjašova. Savukārt "Babītes" rindās 18 punktus guva Sandra Breikša.

Arī šeit uzvarētājas tiks noskaidrotas sērijā līdz divām uzvarām.

Abās sērijās otrās spēles nākamajā sestdienā notiks Limbažos.

Jau ziņots, ka šosezon "Jelgava"/LU volejbolistes palika ceturtajā vietā Baltijas līgā sievietēm, kamēr duelī par piekto pozīciju "Babīte" pārspēja "Zeltaleja"/MSĢ vienību. Tādējādi Latvijas komandas turnīrā ierindojās no 4.-6.vietai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!