Foto: AP/Scanpix
Par 2014.gada Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālisti otrdien kļuva Argentīnas valstsvienība, kas dramatiskā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Šveices valstsvienību.

Uzvaru Argentīnai 118.minūtē nodrošināja Anhela di Marijas gūtie vārti.

Spēles sākumā abas komandas darbojās ļoti piesardzīgi. Bumbu vairāk kontrolēja Argentīna. Bīstamas epizodes pie šveiciešu vārtiem īsti nebija, bet 28.minūtē tuvu vārtu guvumam bija Šveice. Soda laukuma vidū Granits Šaka saņēma piespēli un spēcīgi sita, bet Serhio Romero atvairīja. Tam sekoja vēl viens sitiens, bet arī Stefana Lihtšteinera iespēju apturēja Romero.

Argentīnas spēlētāji Ezekvēls Laveci un Anhels di Marija turpinājumā izdarīja nepārāk bīstamus sitienus pa vārtiem, bet brīdi vēlāk Šveices spēlētājam Josipam Drmičam neizdevās izrāvienā pārcelt bumbu pāri vārtsargam. Rezultāts puslaikā tā arī palika neatklāts.

Argentīna otrā puslaika sākumā darbojās diezgan pasīvi, bet tad sāka pamatīgu ofensīvu. Šveices vārtsargam Djego Benaglio vairākas reizes vajadzēja iesaistīties spēlē. Labas iespējas gūt vārtus bija Gonsalo Igvainam, Lionelam Mesi un Rodrgigo Palasio, taču pamatlaikā vārti netika gūti, un sekoja pagarinājums.

$d_id=108; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Pirmajā papildlaikā Palasio bija ar galvu mēģināja gūt vārtus, bet neveiksmīgi. Savukārt otrajā papildlaikā aktīvs bija di Marija, kurš bieži sita pa vārtiem. 118.minūtē Šveice laukuma vidusdaļā zaudēja bumbu un Mesi iesāka uzbrukumu. Viņš atdeva bumbu tālāk di Marijam, kura sitiens lidoja vārtos.

Šveice kompensācijas laikā bija tuvu izlīdzinājumam, kad Blerims Džemaili sitiens ar galvu trāpīja pa vārtu stabu, bet atkārtotais sitiens ripoja gar vārtu pārliktni. Vēl Šakiri tiešais brīvsitiens no 17 metriem nesasniedza mērķi. Mačs ar to arī noslēdzās.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētāku mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!