Foto: Reuters/Scanpix
Par 2014.gada Pasaules kausa finālturnīra otro fināla dalībnieci trešdien kļuva Argentīnas futbola izlase, kas pusfinālā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Nīderlandi.

Spēles pamatlaikā un pagarinājumā komandas vārtus neguva, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā argentīnieši bija pārāki ar 4:2. Tagad finālā svētdien Argentīna spēlēs pret Vāciju, bet Nīderlande un Brazīlija tiksies "mazajā finālā" cīņā par bronzas godalgām.

Pirms 24 gadiem argentīnieši finālā spēlēja tieši pret Vāciju, piedzīvojot zaudējumu ar 0:1. Savukārt pirms tam iepriekšējā Pasaules kausa finālturnīrā 1986.gadā finālā Argentīna pašās spēles beigās izrāva uzvaru 3:2 pār Vāciju.

$d_id=122; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Pusfinālā visu spēles laiku komandas nerādīja līdzjutēju acīm tīkamu futbolu - daudz cīņas, bet maz bīstamu momentu. Nīderlandes futbolisti pamatlaikā tā arī neizdarīja nevienu sitienu vārtu rāmī, bet argentīniešiem tādi bija tikai divi. Bīstamākais moments abu komandu izpildījumā pamatlaikā bija Nīderlandes spēlētājam Arjenam Robenam, kurš 90.minūtē iegāja soda laukumā, bet viņu paspēja bloķēt Havjers Maskerano.

Arī papildlaikā reizi Robenu soda laukumā izklupienā apturēja Maskerano, bet argentīniešiem labu iespēju neizmantoja Rodrigo Palasio, kurš ar galvu bumbu raidīja Nīderlandes vārtsarga Jaspera Cilesena rokās.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā par galveno varoni kļuva argentīniešu vārtsargs Serhio Romero, kurš atvairīja divus sitienus (Rona Vlāra un Veslija Snejdera).


Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!