Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) izmeklēs incidentu Pasaules kausa izcīņas mačā starp Urugvajas un Itālijas izlasēm, kad urugvajiešu spilgtākā zvaigzne Luiss Suaress izcēlās ar nesportisku uzvedību, iekožot pretiniekam.

2014.gada Pasaules kausa finālturnīra priekšssacīkšu D grupas pēdējā spēlē Urugvaja izmantoja iegūto skaitlisko vairākumu un ar 1:0 (0:0) pieveica Itāliju. Itāļus mazākumā atstāja tiesnesis, strīdīgā situācijā piešķirot sarkano kartīti. Savukārt spēles 79.minūtē tiesneši "nogulēja" Suaresa kārtējo kodienu, šoreiz viņš savu zobu pēdas atstāja itālim Džordžio Kjelīni plecā. Drīz pēc šī incidenta Urugvaja guva uzvaru nesošos vārtus.

FIFA sākusi izmeklēšanu pret Suaresu. Pats futbolists un Urugvajas Futbola federācija ir uzaicināta aizstāvēt savu pozīciju šajā lietā. Lēmums tiks pieņemts 25.jūlija laikā.

Pats Suaress pēc spēles izteicās, ka šādām epizodēm laukumā nevajag pievērst uzmanību.

"Šādas lietas laukumā notiek. Mēs divi bijām soda laukumā, un viņš man uztriecās virsū ar savu plecu. Šādas lietas notiek cīņas karstumā un tām nevajadzētu pievērt tik lielu uzmanību," ārvalstu medijos citēts Suaress.

"Tas bija dīvaini, ka Suaresu nenoraidīja. Tas bija tīrs, tīrs kodiens. Pēc tam bija apzināta tēlošana, jo viņš ļoti labi saprata, ka izdarījis ko tādu, ko nevajadzēja darīt," pēc spēles teica cietušais Kjelīni.

Disciplinārais nolikums paredz, ka futbolists par līdzīgu rīcību var saņemt divu spēļu līdz divu mēnešu diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!