Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc komandas uzvaras 2014.gada Pasaules kausa izcīņā atzina, ka viņa rīcībā šoreiz bijusi ļoti spēcīga komanda, kurā ikviens no spēlētājiem varētu izšķirt spēles iznākumu.

"Man bija labas priekšnojautas [par Geci]," pēc mača izteicās Lēvs. "Pirms iziešanas laukumā es viņam teicu: parādi visiem, ka esi labāks par Mesi un vari izšķirt spēļu likteņus!"

"Šobrīd grūti saprast, kas noticis, varu teikt tikai to, ka mūsu komanda ar lielisko Švainštaigeru, visur esošo Lāmu aizvadīja teicamu spēli," atzina Lēvs.

"Mūsu rezervistu soliņš vienmēr ir gatavībā, bet pussargi ir gatavi viens otru nomainīt visdažādākajās pozīcijās," norāda treneris. "Principā mēs varējām riskēt un izdarīt pretsāpju injekciju Hediram, kuram bija gurna trauma, taču situācija šādu risku neprasīja, un mēs nolēmām laukumā izlaist Krāmeru."

"Šo uzvaru sākām gatavot tajā brīdī, kad mēs kopā ar Jirgenu Klinsmanu pirms 10 gadiem tikai ķērāmies pie darba," saka Lēvs. "Pagājuši ļoti interesanti 10 darba gadi, 10 gadi nemaz ne viegla darba. Un tagad mēs esam pirmā Eiorpas komanda, kas par pasaules čempioniem kļuvusi Amerikā!"

"Es neesmu gatavs šobrīd analizēt, ar ko mēs pārspējām Argentīnu, taču varu norādīt, ka mēs šajā turnīrā īpašu uzmanību veltījām starndartsituāciju izspēlei," saka treneris. "Domāju, tieši šajā aspektā mēs bijām īpaši spēcīgi. Iespējams, tas arī ļāva mums gūt šo vissvarīgāko uzvaru."

Kā zināms, Vācijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas finālmačā ar 1:0 pagarinājumā pieveica Argentīnu un ceturto reizi kļuva par pasaules čempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!