Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā sestdien Brazīlijas pilsētā Foratlecā aizraujošā duelī G grupā Vācijas futbolisti cīnījās neizšķirti 2:2 ar Ganu, bet vācu uzbrucējs Miroslavs Kloze iekļuva vēsturē.

Kloze šajā mačā guva vienus vārtus, kas viņam bija 15. vārti Pasaules kausa finālturnīros. Tādējādi viņš atkārtojis rekordista brazīlieša Ronaldo panākumu, taču nākamajās spēlēs var to pārspēt.

Vācija līdz ar šo neizšķirtu ir pietuvojusies iekļūšanai 1/8 finālā, bet Ganai neizšķirts ļāva saglabāt cerības uz tikšanu "play off".

Pēc diezgan neizteiksmīgi aizvadīta pirmā puslaika, kurā Ganai un Vācijai bija dažas labas iespējas, komandas atdzīvojās otrajā puslaikā un tā vidū sarīkoja "uguņošanu". 51. minūtē Mario Gece izmantoja Ganas aizsargu neuzmanību un pēc centrējuma guva vārtus, bet jau pēc trīs minūtēm Andrē Aijū skaisti ar galvu panāca neizšķirtu. Vēl pēc deviņām minūtēm Ganas izlase šokēja vāciešus - pēc vācu futbolistu kļūdas sekoja pretubzurkums, un Ganas komandas kapteinis Asamoa Gjans ar spēcīgu sitienu panāca 2:1.

Ganas izlase gan ilgi vadībā nebija, jo 71.minūtē tikko uz maiņu iznākušais Kloze ar savu pirmo pieskārienu izlīdzināja rezultātu. Pēc stūra sitiena gaisā ar galvu labu piespēli uz tālo stabu izdarīja Benedikts Hēvedess, bet Klozem atlika tikai pielikt kāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.

$d_id=56; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!