Foto: Reuters/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa izcīņas 1/8 finālā trešdien no F grupas iekļuva Nigērija, kas gan priekšsacīkšu pēdējā spēlē gan ar 2:3 zaudēja grupas pirmās vietas ieguvējai Argentīnai.

Nigērijai vietu "play off" nodrošināja Bosnijas un Hercegovinas uzvara ar 3:1 pār Irānu. Tādējādi argentīnieši grupā ieņēma pirmo vietu, Nigērija bija otrā, bosniešiem trešā vieta, bet Irāna palika pēdējā savā grupā.


Argentīna grupu turnīru noslēdz ar trim uzvarām

Foto: AP/Scanpix

Argentīnas izlase apakšgrupu turnīru noslēdza ar trim uzvarām, triumfējot F grupā. Pēdējā kārtā argentīnieši ar rezultātu 3:2 (2:1) pārspēja Nigērijas valstsvienību.

Spēles sākumā abas komandas "uguņoja". Jau trešajā minūtē Anhels di Marija trāpīja pa vārtu stabu, taču pie atlekušās bumbas tika Lionels Mesi, kurš raidīja bumbu vārtos. Uzreiz pēc spēles atsākšanās Nigērija izlīdzināja rezultātu, kad Ahmeds Musa sodīja argentīniešus par pārlieku ilgu "gola" svinēšanu, izceļoties ar teicamu sitienu. Cīņas turpinājumā pārsvars laukumā piederēja Argentīnai, kas pirmā puslaika kompensācijas laikā izvirzījās vadībā. Mesi nopelnīja bīstamu tiešo brīvsitienu, kuru arī realizēja.

Otrā puslaika otrajā minūtē Musa vēlreiz raidīja bumbu argentīniešu vārtos, atkal izlīdzinot rezultātu. Tomēr neizšķirts rezultāts nesaglabājās uz ilgu laiku, jo 50.minūtē pēc stūra sitiena Markoss Roho iedabūja bumbu pretinieku vārtos. Turpinājumā vairākas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, tomēr neviena tās nerealizēja.

Pēc šī mača gan Argentīna, gan Nigērija nodrošināja vietu turnīra astotdaļfinālā.

$d_id=80; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēļu kārtas teksta tiešraidi, kurā aplūkojams detalizētāks maču apraksts.

Bosnieši ar skaistu uzvaru atstāj Pasaules kausu


Foto: AP/Scanpix

Otrā grupas spēlē Bosnija un Hercegovina uz atvadām no Pasaules kausa ar 3:1 (1:0) pieveica Irānu, kas gan guva vismaz vienus vārtus šajā finālturnīrā. Tādējādi visas 32 dalībvalstis šajā Pasaules kausā ir guvušas vārtus.

Bosnijas un Hercegovinas vienības rindās vārtus guva Edins Džeko, Miralems Pjaničs un Avdija Vršajevičs, bet Irānas komandā izcēlās Reza Hočanedžads.

$d_id=82; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Šajā spēlē tās ievads aizritēja galvenokārt laukuma vidū, komandām cenšoties pieturēties pie bumbas, bet daudzsološāki uzbrukumi padevās bosniešiem. Kamēr Irānas izlase pāris reizes radīja draudus ar pretuzbrukumiem, 23.minūtē ar sitienu no patālas distances rezultātu atklāja Džeko, izvirzot Bosniju un Hercegovinu vadībā ar 1:0. Atbildes uzbrukumā tuvu gūtiem vārtiem bija Masouds Šodžaei, tomēr viņa raidītā bumba atsitās pret bosniešu vārtu pārliktni. Kopumā pēc ielaistajiem vārtiem Irāna pārņēma mača iniciatīvu, komandām turpinot iesaistīties agresīvās divcīņās. Savukārt puslaika beigās divas labas iespējas izcelties bija Bosnijas un Hercegovinas izlasei, tomēr tās palika neizmantotas.

Otrā puslaika ievadā Irāna ļoti aktīvi centās uzbrukt, jo situācija turnīra tabulā lika tai lūkoties pēc uzvaras, tomēr 59.minūtē Bosnija un Hercegovina dubultoja savu pārsvaru, kad pārsvaru laukuma centrā ar veiklu saspēli vārtu guvumā pārvērta Pjaničs. Irānas izlases sastāvā laukumā uz maiņu devās viens uzbrucējs pēc otra, taču notikumus laukumā pārliecinoši kontrolēja sāncenši. Astoņas minūtes pirms spēles beigām vienus vārtus Irānai atguva Hočanedžads, gūstot komandas pirmos vārtus turnīrā, bet jau nākamajā minūtē 3:1 pēc teicama individuālā reida panāca Vršajevičs.


Kā ziņots, pirmajā kārtā Argentīna ar 2:1 uzvarēja Bosniju un Hercegovinu, bet Irāna cīnījās 0:0 ar Nigēriju. Pēcāk Argentīna vien kompensācijas laikā ar 1:0 pārspēja Irānu, bet Nigērija ar 1:0 uzvarēja bosniešus.

F grupas kopvērtējumā Argentīna uzvarēja ar deviņiem punktiem, bet Nigērija ar četriem punktiem ierindojās otrajā vietā. Bosnija un Hercegovina ar trim punktiem palika trešā, bet Irāna iekrāja vienu punktu.

F apakšgrupas divas labākās komandas astotdaļfinālā tiksies ar E grupas divām spēcīgākajām vienībām, kas noskaidrosies vēlāk trešdien.

Bosnijas un Hercegovinas izlases sastāvs - Asmirs Begovičs, Emirs Spahičs, Avdija Vršajevičs, Tonijs Šunjičs, Muhameds Bešičs, Anels Hadžičs (Ogņens Vranješs, 61.min.), Seads Kolašinacs, Miralems Pjaničs, Tino-Svens Sušičs (Sejads Salihovičs, 79.min.), Vedads Ibiševičs, Edins Džeko (Edins Višča, 84.min.).

Irānas izlases sastāvs - Alireza Hakiki, Džalals Hoseini, Amīrs Hoseins Sadeki, Pedžmans Montazero, Džavads Nekounams, Masouds Šodžaei (Hosrovs Heidari, 46.min.), Andraniks Teimourians, Aškans Dedžaga (Karims Ansarifards, 68.min.), Ehsans Hadžsafi (Alireza Džahanbahšs, 63.min.), Mehrdads Pouladi, Reza Hočanedžads.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēļu kārtas teksta tiešraidi, kurā aplūkojams detalizētāks maču apraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!