Foto: Reuters/Scanpix

Čezāre Prandelli vēl turpmākos divus gadus vadīs Itālijas futbola izlasi, jo pirmdien pagarināja līgumu ar Itālijas Futbola asociāciju (FIGC).

Tas nozīmē, ka Prandelli valstsvienības galvenā trenera amatā būs vismaz līdz 2016.gada Eiropas čempionātam.

Pats speciālists gan atturējās no plašiem komentāriem par jaunnoslēgto kontraktu, atzīstot, ka Itālijai priekšā ir liels notikums - Pasaules kausa izcīņa.

"Septembrī runāsim par nākotnes iecerēm, bet pēdējos divus mēnešus strādājām pie jauna līguma noslēgšanas," izteicies 56 gadus vecais speciālists.

Līdzšinējais Prandelli kontrakts būtu noslēdzies pēc šovasar Brazīlijā plānotā Pasaules kausa finālturnīra, turklāt iepriekš vairākkārt tika ziņots, ka treneris pēc tā amatu atstās.

Pasaules kausa finālturnīrā Itālija D apakšgrupā sacentīsies ar Anglijas, Kostarikas un Urugvajas valstsvienībām.

Prandelli Itālijas izlases galvenā trenera amatā stājās pēc komandai ļoti neveiksmīgā 2010.gada Pasaules kausa finālturnīra, kad tā nespēja izkļūt no apakšgrupas. Kopš tā laika Itālija demonstrē pavisam citu sniegumu un pirms diviem gadiem aizkļuva līdz Eiropas čempionāta finālam, kurā gan ar 0:4 piekāpās Spānijai.

Tāpat Itālija izcīnīja trešo vietu 2013.gada Konfederāciju kausā, kad pusfinālā pēcspēles sitienos piekāpās Spānijai, bet mačā par bronzu tāpat "pendelēs" pieveica Urugvaju.

Pirms stāšanās pie Itālijas izlases stūres Prandelli vadīja "Fiorentina" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!