Foto: AP/Scanpix
Noskaidrotas vēl divas 2014.gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfinālistes, un par tām no E grupas kļuvušas Francijas un Šveices valstsvienības.

Apakšgrupu turnīra pēdējās kārtas spēlē Šveice ar rezultātu 3:0 (2:0), pateicoties Kserdana Šakiri trīs gūtajiem vārtiem, pieveica Hondurasu, kamēr Francija nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ekvadoras futbolistiem.

Līdz ar to Hondurasai un Ekvadorai Pasaules kauss noslēdzās.

Šakiri ‘hat-trick’ ieved Šveici astotdaļfinālā


Foto: AP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas E grupas pēdējās kārtas spēlē svarīgu uzvaru izcīnīja Šveices izlase, kas ar rezultātu 3:0 (2:0) pārspēja Hondurasas valstsvienību, iekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Jau mača trešajā minūtē pēc Josipa Drmiča piespēles no vārtu priekšas Hondurasas vārtsargu nespējā pārspēt Kserdans Šakiri, tomēr trīs minūtes vēlāk Šveicei izdevās izvirzīties vadībā. Ar teicamu tālsitienu tālajā vārtu stūrī izcēlās Šakiri. Hondurasa pēc zaudētajiem vārtiem sāka vairāk kontrolēt bumbu, tomēr izveidotās iespējas neprata realizēt.

31.minūtē Hondurasas spēlētājs kļūdījās viduszonā un tālo piespēli saņēma Drmičs, kurš devās uz priekšu un piespēlēja tālāk Šakiri, un viņš palika viens pret vārtsargu, pārliecinoši raidot bumbu vārtos – 2:0.

Otrā puslaika sākumā Hondurasa darbojās aktīvi un 51.minūtē Džerijam Bengtsonam bija laba iespēja gūt vārtus, kad viņš apspēlēja pretinieku vārtsargu un palaida bumbu tukšo vārtu virzienā, taču šveicietis Rikardo Rodrigess to apturēja tieši pirms vārtu līnijas. Vēlāk Šakiri neizmantoja iespēju gūt trešos vārtus, bet pēc tam 61.minūtē Džeriju Palasiosu soda laukumā nogāza šveicietis, taču tiesnesis nefiksēja pārkāpumu.

73.minūtē Šakiri guva trešos vārtus Šveicei. Viņam atkal teicami piespēlēja Drmičs, kurš vispirms apspēlēja pretinieku un tad atdeva bumbu Šakiri, kurš netraucēts raidīja to vārtos. Tas ir 50. "hat-trick" Pasaules kausa vēsturē. Šveicieši turpinājumā prata nosargāt savus vārtus neskartus un iekļūt turnīra nākamajā kārtā.


Astotdaļfinākā Šveices pretinieku būs Argentīnas valstsvienība.

$d_id=86; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Detalizētāku spēles aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Francija vairākumā nespēj gūt vārtus pret Ekvadoru


Foto: AFP/Scanpix
Francijas izlase, kas ļoti rezultatīvi aizvadīja E grupas pirmās spēles, priekšsacīkšu noslēgumā nospēlēja 0:0 ar Ekvadoru, kas lielāko daļu 2.puslaikā aizvadīja mazākumā.

Francija pirms šīs spēles praktiski bija sev nodrošinājusi vietu 1/8 finālā un pēdējā spēlē tai nevajadzēja piedzīvot smagu zaudējumu, kas liegtu iekļūšanu "play off". Savukārt Ekvadorai pat uzvara ar minimālu pārsvaru varētu dot vietu 1/8 finālā, ja šveicieši minimāli uzvarētu savā mačā.

$d_id=84; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešams pirms mača veica būtiskas izmaiņas sastāvā, kas gan šoreiz nedeva rezultātu. Pirmajā puslaikā Francija izveidoja vien pāris momentus, no kuriem viens bija ļoti bīstams – 39.minūtē Pols Pogbā pēc centrējuma sita ar galvu, bet Ekvadoras vārtsargs Aleksandrs Domingess izvilka bumbu no augšējā stūra. Pēc dažām minūtēm sekoja Ekvadoras atbilde un šoreiz jau lieliski nospēlēja Francijas vārtsargs Ugo Lorī.

Otrajā puslaikā komandas "atdzīvojās", bet pilnībā spēle pārvērtās 50.minūtē. Cīņā par bumbu uz zālāja Ekvadoras kapteinis Antonio Valensija trāpīja pa bumbu, bet tad kāja sāpīgi trāpīja Lukasam Dinjē. Pēc palīdzības sniegšanas un nelielas pauzes tiesnesis izvilka no kabatas sarkano kartiņu un to parādīja Valensijam, atstājot Ekvadoru mazākumā.

Francija vairākumā pilnībā pārņēma iniciatīvu spēlē un lieliem spēkiem veidoja uzbrukumus, taču allaž teicami spēlēja Ekvadoras aizsardzība un vārtsargs Domingess. Ekvadora ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, bet kompensācijas laikā tieši Ekvadora bija tuvāk vārtu guvumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!