Foto: AFP/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu pirmdien smagā cīņā sasniedza Vācijas izlase, kas ar rezultātu 2:1 (0:0) pagarinājumā uzvarēja Alžīrijas futbolistus.

Jau no mača pirmajām minūtēm spēles gaitu kontrolēja Vācijas izlase, kamēr Alžīrija meklēja iespējas pretuzbrukumos. Devītajā minūtē Vācijas vārtsargs Manuels Noiers neveiksmīgi izgāja tālu no vārtiem, bet pats, darbojoties kā aizsargs, laboja pieļauto kļūdu.

Arī nākamajās minūtēs Alžīrija izspēlēja labus ātros pretuzbrukumus, tomēr nevienu no tiem neizdevās realizēt. Turpinājumā bīstamāki uzbrukumi bija Vācijai, bet labākā iespēja bija 41.minūtē, kad pēc spēcīga Tonija Krosa sitiena bumba no Alžīrijas vārtsarga Raisa Mboli atleca vārtu priekšā. To ieguva Mario Gēce, taču Mboli vēlreiz nospēlēja teicami. Rezultāts pirmajā puslaikā palika neatklāts.

Otrajā puslaikā pārsvars laukumā joprojām bija Vācijai, un tika izveidotas vairākas iespējas. Pēc Filipa Lāma sitiena Mboli ar pieskārienu glāba savu komandu. Vācieši turpināja uzbrukt un izveidot iespējas, taču tās nerealizēja. Pamatlaikā vārti tā arī netika gūti.

Pēc pamatlaika sekoja papildlaiks, kuru vācieši iesāka ļoti veiksmīgi. Pēc Tomasa Millera piespēles bumbu pretinieku vārtos ar neērtu sitienu raidīja Širle. Alžīrijai bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču tā palika nerealizēta. Papildlaika noslēgumā Mesuts Ezils trieca bumbu vārtu tīklā, panākot 2:0, taču nākamajā uzbrukumā Abdelmumens Džabu vienus vārtus atguva, panākot spēles gala rezultātu.

Vācijas futbolisti ceturtdaļfinālā tiksies ar Francijas valstsvienību.


Portāls "Delfi" piedāvāja šī mača teksta tiešraidi.

$d_id=106; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!