Foto: AP/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā ceturtdien pēdējās spēles priekšsacīkstēs aizvadīja G grupas komandas, pēc kurām 1/8 finālā iekļuva Vācijas un ASV futbolisti.

Pēdējās kārtas spēlēs Vācija ar 1:0 pārspēja ASV izlasi, bet Portugāle ar 2:1 pieveica Ganu. Tagad 1/8 finālā Vācija kā G grupas uzvarētāja tiksies ar H grupas otrās vietas ieguvēju, bet ASV futbolisti spēlēs pret H grupas uzvarētāju.

Vācijas uzvara dod ceļazīmi arī ASV

Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa priekšsacīkšu G grupas pēdējās kārtas spēlē Vācija ar 1:0 (0:0) pieveica ASV futbola izlasi, bet abām komandām šis rezultāts sagādāja ceļazīmi uz 1/8 finālu.

Vienīgos vārtus mača 55.minūtē guva 24 gadus vecais Tomass Millers, kuram tas bija ceturtais vārtu guvums šajā čempionātā un devītais Pasaules kausa finālturnīros karjerā.

$d_id=88; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Dažas stundas pirms spēles Brazīlijas pilsētā Resifē nolija pamatīga lietusgāze, un arī spēles laikā nemitīgi lija lietus, kas stipri ietekmēja spēles gaitu. Pirmajā puslaikā liels pārsvars bija Vācijas komandai, kas gan izveidoja tikai pāris momentus, no kuriem neviens nebija īsti bīstams. Savukārt otrā puslaika sākumā Vācija "uzspieda" savu spēles stilu un tas deva rezultātu. 55.minūtē pēc centrējuma un sitiena ar galvu ASV vārtsargs Tims Hovards fantastiskā lēcienā "izvilka" bumbu no apakšējā stūra, taču bumba ārpus soda laukuma tika pie Millera, kurš ar spēcīgu sitienu guva vārtus.

Pēc gūtajiem vārtiem spēles ritms kritās, bīstami momenti praktiski netika izveidoti. Pašās spēles beigās laba iespēja panākt izlīdzinājumu bija ASV izlasei, bet Alehandro Bedojas sitienu, pēc kura bumba lidoja vārtos, bloķēja Vācijas izlases kapteinis Filips Lāms.

Vācija tādējādi nodrošināja sev pirmo vietu G grupā un tagad 1/8 finālā spēlēs pret H grupas (Beļģija, Alžīrija, Krievija, Koreja) otrās vietas ieguvējiem. Savukārt ASV izlase 1/8 finālā spēlēs ar H grupas uzvarētāju.

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Ronaldu beidzot iesit; Portugālei nepietiek ar uzvaru pret Ganu

Foto: AFP/Scanpix

2014.gada Pasaules kausa izcīņu ar uzvaru noslēdza Portugāles valstsvienība, kas ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Ganas izlasi. Ar to Portugālei nepietika, lai kvalificētos turnīra astotdaļfinālam.

Jau mača piektajā minūtē Krištianu Ronaldu negaidīti izdarīja sitienu pa Ganas vārtiem, no asa leņķa trāpot pa vārtu pārliktni. Spēles pirmā daļa aizritēja ar portugāļu pārvaru, 19.minūtē vēl vienu momentu neizmantojot Ronaldu. Tad pāris momenti bija arī Ganai, tomēr 31.minūtē Portugāle izvirzījās vadībā. Pēc Migela Veloso centrējuma bumba atleca pret zemi, un Ganas spēlētājs Džons Boje mēģināja to aizsist prom. Sitiens sanāca gaužām neveiksmīgs un bumba lidoja savos vārtos.

Ganas futbolisti pēc zaudētajiem vārtiem izveidoja vēl divus vārtu gūšanas momentus, tomēr nedz Asamoā Gjanam, nedz Kristiana Atsu tos neizdevās izmantot. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 1:0 Portugāles labā.

57.minūtē Gana spēja izlīdzināt rezultātu, kad Kvadvo Asamoā teicami piespēlēja Gjanam, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos. Līdz ar šo vārtu guvumu Gjans kļuva par rezultatīvāko Āfrikas spēlētāju Pasaules kausā.

80.minūtē Portugāle spēja atkal izvirzīties vadībā, kad pēc neveiksmīgas Ganas vārtsarga darbības Ronaldu ieguva bumbu, un raidīja to vārtos, panākot 2:1. Portugālei bija vēl pāris iespējas gūt vārtus, taču tās netika izmantotas.

$d_id=90; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Detalizētāku mača aprakstu var aplūkot portāla "Delfi" piedāvātajā teksta tiešraidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!