Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijas futbola izlases spēlētāji pēc graujošā zaudējuma Vācijai Pasaules kausa izcīņas pusfinālā cenšas saņemties, noskaņoties spēlei par trešo vietu un nezaudēt komandas garu.

"Pat vissmagākajos brīžos ir jāpateicas Dievam," norāda uzbrucējs Halks. "Es viņam pateicos par šo unikālo iespēju spēlēt savas valsts izlases sastāvā pasaules čempionātā. Jā, tagad daudzi mūs kritizēs un tikai neliela daļa līdzjutēju novērtēs mūsu pūliņus. Bet tas nekas, mums ir ģimenes, draugi un uzticami fani. Dzīve māca tikai tos, kuri grib mācīties. Personiski es negrasos padoties, jo mīlu savu valsti."

"Neuzskatu, ka šis zaudējums aptraipīs mūsu karjeras," pēc mača izteicies aizsargs Dani Alvešs. "Viena spēle nevar pārvilkt svītru visam, ko tu esi darījis ilgus gadus. Mēs cīnījāmies, atdevām visus spēkus. Futbols nesastāv tikai no vienas konkrētas spēles. Pasaules čempionāts ir izveidots tā, lai katram būtu iespēja tik tik tālu, cik tas iespējams. Mēs zaudējām pusfinālā."

"Šī spēle lai mums ir mācība," norāda brazīliešu aizsargs Dante. "Mēs teicami sagatavojāmies spēlei, taču mača laikā kaut kādā brīdī vienkārši pazaudējām kontroli un pretinieks to izmantoja. Protams, mēs esam ļoti sarūgtināti. Žēl, ka nevarējām iepriecināt tuviniekus un savus līdzjutējus. Taču tur neko vairs nevar mainīt. Viss, ko tagad varam darīt, ir lūgt piedošanu."

"Grūti izskaidrot notikušo," saka Brazīlijas izlases pussargs Villains. "Mūsu mērķis bija iekļūšana finālā, gribējām cīnīties par titulu. Diemžēl šo uzdevumu neizpildījām. Taču dzīve ar to nebeidzas."

Savukārt bijušie izlases spēlētāji, izvērtējot šo maču, norāda uz problēmām un nepilnībām Brazīlijas futbola saimniecībā.

"Vācija parādīja, kā jāspēlē futbols. Ar mums savukārt kaut kas nebija kārtībā," norāda bijušais Brazīlijas izlases pussargs Žuninju. "Mums ir jātiek skaidrībā ar to, kas notiek ar futbolu valstī kopumā."

Arī bijušais Brazīlijas izlases uzbrucējs Ronaldo, kurš paredzēja savas valsts komandai uzvaru pusfinālā, atzinis, ka tagad viņiem nav kur atkāpties, un ir jācīnās vismaz par trešo vietu turnīrā.

"Brazīlijai vienkārši ir jāizcīna trešā vieta!" izdevums AS citē Ronaldo. "Komanda pusfinālā ļoti dārgi samaksāja par savām kļūdām. Ir jāsavācas un jāturpina spēlēt līdzjutēju dēļ."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!