Foto: MEGA/Scanpix/LETA
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paudis atbalstu turku izcelsmes futbolista Mesuta Ezila lēmumam beigt karjeru Vācijas izlasē.

Ezils pavēstījis par karjeras beigām izlasē, jo izjūt rasistisku attieksmi un necieņu.

Ezils krustugunīs nonāca pēc tam, kad pirms šī gada Pasaules kausa finālturnīra ar komandas biedru Ilkaju Gindoanu fotografējās kopā ar Erdoganu. Abi turku izcelsmes futbolisti saņēma kritiku no Vācijas futbola federācijas (DFB), medijiem un līdzjutējiem.

Kā vēsta telekanāls "TRT Haber", Erdoganam bijusi telefonsaruna ar Ezilu.

"Viņa attieksme paziņojumā bija pilnībā patriotiska. Nav pieņemam šāda rasistiska izturēšanās pret vīru, kurš lējis tik daudz sviedru, lai Vācijas izlase gūtu panākumus. Tas nav pieņemami," teicis Erdogans.

Ezila atbalstītāju pulkam pievienojies arī Turcijas tieslietu ministrs Abdulhamits Gils, sakot, ka Ezils "guvis pašus skaistākos vārtus cīņā pret fašisma vīrusu".

Tāpat atbalstu Ezilam paudis Turcijas Futbola federācijas (TFF) prezidents Jildirims Demirorens.

"Pilnībā atbalstu Ezilu un viņa ģimeni, kā arī nosodu veltīto kritiku un draudus, kas balstīti uz viņa izcelšanos," atzīmēja Demirorens.

Pašlaik 29 gadus vecais Ezils Vācijas izlasē aizvadījis 92 spēles, kurās guvis 32 vārtus. Lai gan pussargs ilggadēji palīdzējis valstsvienībai, DFB prezidents Reinhards Grindels apšaubīja futbolista lojalitāti dzimtenei.

Ezils Vācijas izlases sastāvā 2014.gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet 2010.gadā izcīnīja bronzu. Savukārt 2009.gadā viņš kļuva par Eiropas čempionu Vācijas U-21 izlases sastāvā.

Pussargs kopš 2013.gada pārstāv Anglijas premjerlīgas klubu Londonas "Arsenal", ar kuru viņam līgums ir līdz 2021.gadam. Tiesa, pēdējā laikā klubā un izlasē viņa sniegums ir tālu no vēlamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!