Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lietuvas futbola izlase otrdien Varšavā pārbaudes mačā ar 0:4 (0:2) kapitulēja Polijas valstsvienībai, kas turpinājumā dosies uz Pasaules kausa izcīņu.

Pirmajā puslaikā divus vārtus poļu labā guva šīs izlases lielākā zvaigzne Roberts Levandovskis, bet otrajā puslaikā vēl pa vārtiem guva Davids Kovnackis un Jakubs Blaščikovskis, nodrošinot mājiniekiem ļoti pārliecinošu uzvaru.

Polijas valstsvienībai šī bija pēdējā pārbaudes spēle pirms Pasaules kausa finālturnīra, kur tā cīnīsies vienā apakšgrupā ar Senegālu, Kolumbiju un Japānu. Šī izlase Pasaules kausā iekļuvusi pēc divu finālturnīru izlaišanas.

Tikmēr Lietuva uz Pasaules kausu nedosies, bet vēl pirms nedēļas tā savā laukumā Baltijas kausa mačā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Latviju, kas šo trofeju ieguva ceturto reizi pēc kārtas.

Pirms tam otrdien Japānas futbola izlase, aizvadot noslēdzošo pārbaudes maču pirms Pasaules kausa, tika pie pirmās uzvaras šogad.

Japānas futbola izlase otrdien Austrijā ar 4:2 (0:1) pārspēja uz Pasaules kausu netikušo Paragvaju.

Uzvarētāju labā divus vārtus iesita pussargs Takaši Inui.

Japāņiem šī bija pirmā uzvara šajā kalendārajā gadā, jo iepriekšējos četros mačos tika piedzīvoti trīs zaudējumi un vienreiz spēlēts neizšķirti. Neveiksmīgo rezultātu dēļ no amata aprīlī tika atbrīvots pieredzējušais bosnietis Vahids Halilhodzičs, kura vietā tika iecelts iepriekšējais Japānas Futbola asociācijas tehniskais direktors Akira Nišino.

Pasaules kausa izcīņa sāksies jau ceturtdien, bet Japāna tajā sacentīsies vienā grupā ar Kolumbiju, Senegālu un Poliju.

Japānas labākais sasniegums Pasaules kausā ir divreiz sasniegts astotdaļfināls, bet pirms četriem gadiem Brazīlijā neizdevās pārvarēt grupu turnīru.

Pasaules kauss sāksies ceturtdien, bet noslēgsies 15.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!