Foto: Publicitātes attēls
Jauna gada sākums ir laiks, kad daudzi apņemas dzīvot veselīgāk un pievērsties regulārai sportošanai. Viens no atbildīgākajiem soļiem, lai skaisto apņemšanos izdotos īstenot visa gada garumā, ir piemērota sporta kluba izvēle. Dodos "izlūkos" uz pašā Rīgas sirdī esošo SPA centru "ESPA Rīga", kas piedāvā fitnesa studiju "ar pievienoto vērtību" – plašu saunu un baseinu kompleksu.

Kad dodos uz iespaidīgo, sešos stāvos izvietoto SPA centru, ir viena no aukstākajām janvāra dienām. Par spīti nemīlīgajiem laikapstākļiem aiz loga man šī diena izvēršas tiešām burvīga, jo mani sagaida individuālais treniņš pieredzējuša trenera vadībā, relaksācija baseinos un saunās, un visbeidzot - mans vislielākais atklājums - vienīgais āra jumta baseins Rīgā ar zemūdens masāžu un siltu jo siltu ūdeni arī ziemā. Un tas viss pašā Rīgas centrā, līdzās viesnīcai "Radisson Blu Latvija", vienā no lielākajiem un modernākajiem pieczvaigžņu SPA centriem Baltijā.

Lai arī mani iepriekš pabrīdina, lai ņemu līdzi tikai sporta tērpu, peldkostīmu un labu garastāvokli, ieraduma pēc, gluži kā parasti dodoties uz sporta klubu, esmu paķērusi līdzi arī dvieli, dušas želeju, šampūnu, matu balzamu un minerālūdens pudelīti. Pilnīgi nekas no tā visa man nav vajadzīgs, jo "ESPA Rīga" ir pieejams viss nepieciešamais. Pie ieejas sieviešu garderobē man iedod vairākus tīrus dvieļus, dušas čības un halātu. Katrā dušas kabīnē ir ne tikai ķermeņa mazgāšanas želeja, bet arī šampūns un matu balzams. Un, lai arī tas jau ir vairāk, nekā jebkurā citā sporta klubā Rīgā redzēts, garderobē pie spoguļiem vēl atrodams arī ķermeņa losjons, ar ko ieziest ādu pēc saunu un baseinu apmeklēšanas. Arī minerālūdens pudelītes ir visur pieejamas un par tām atsevišķi nav jāmaksā. Šķiet, ir padomāts pilnīgi par visu!

Fitnesa studijā mani laipni sagaida treneris Jānis Miņins. Vispirms viņš aicina aizpildīt anketu, kur uzskaitītas veselības problēmas, kuru dēļ varētu būt nepieciešams ierobežot fizisko slodzi vai vingrojumu izvēli. Par laimi, esmu vesela kā rutks, un neko no minētā atķeksēt nav nepieciešams.

Fitness ar rūpēm par veselību

Treneris ikvienam jaunam klientam piedāvā veikt kardio un spēka testu. Kardio testā pārbauda sirds izturību dažādas intensitātes fiziskās slodzes laikā, nosaka piemērotāko un arī augstāko slodzi, kuru drīkst pieļaut. Savukārt spēka testā ar dažādu vingrojumu palīdzību nosaka, ko cilvēks var un ko nevar, pie kā jāpiestrādā. Abi testi ir ļoti noderīgi, jo palīdz trenerim izraudzīties klientam piemērotākos vingrojumus un slodzes intensitāti, lai ātrāk sasniegtu vēlamo rezultātu, tajā pašā laikā nekaitējot veselībai.

Ar neslēptu lepnumu treneris izrāda fitnesa studijas aprīkojumu. "Te viss ir pavisam svaigs! Pagājušā gada vasarā sporta zāli renovējām, to paplašinot un papildinot ar modernākajiem "Technogym" trenažieriem un jaunām TRX piekares sistēmām. Viens no mūsu lielākajiem lepnumiem ir multifunkcionālais trenažieris "Kinesis", kas ir tiešām fantastiska ierīce, jo ļauj veikt teju tūkstoš dažādu vingrojumu. Tādu tiešām daudzos sporta klubos Rīgā neatradīsiet. Mums ir arī pilnīgi jauni kardiotrenažieri, kas ļauj kontrolēt sirdsdarbību, ieraudzīt savu progresu vai regresu salīdzinājumā ar iepriekšējām treniņu reizēm un daudz ko citu noderīgu, izmantojot "Technogym" aplikāciju trenažieros."

Jautāts, ar ko vēl "ESPA Rīga" Fitnesa studija izceļas uz citu Rīgas sporta klubu fona, Jānis Miņins stāsta: "Mēs neesam klasisks sporta klubs. Pie mums grupu nodarbības neatradīsiet! Piedāvājam tikai individuālos treniņus, jo mums pats svarīgākais ir klienta veselība. Grupu nodarbībās treneris ne vienmēr pamana, ja kāds kaut ko dara ne tā, kā vajadzētu, bet, nepareizi izpildot vingrojumu, var gūt traumas vai arī visi pūliņi var izrādīties neefektīvi. Turklāt individuālā pieeja arī ļauj koncentrēties tieši uz klienta nosprausto mērķu sasniegšanu."

Baseini un saunas ikvienai gaumei

Pēc treniņa dodos uz SPA centra pirmo stāvu, kur atrodas baseini un saunas. Iegādājoties Fitnesa studijas abonementu, šo zonu var apmeklēt, kad un cik bieži vien vēlas.

Te atrodas divi baseini - 18 metrus garš peldbaseins un vitalitātes baseins ar zemūdens masāžu.

Pirmā stāva kompleksā atrodas arī trīs dažādas saunas. Sauna ar karstajiem akmeņiem patiks tiem, kuri grib kārtīgi izkarsēties, jo temperatūra tajā sasniedz 80 līdz 100 grādus. Savukārt Sanarium saunā temperatūra sasniedz aptuveni 55 grādus - tur valda patīkams siltums un smaržo pēc eikalipta ēteriskās eļļas. Saaukstēšanās sezonā nevienam nenāk par skādi ieiet tvaika pirtī, jo tā iespējams stiprināt elpošanas orgānu sistēmu un atvairīt saslimšanu.

Interesants piedzīvojums ir dušu labirinta iziešana. To veido dažāda veida dušas strūklas ar atšķirīgu ūdens temperatūru. Možums pēc labirinta iziešanas garantēts!

Ziemas salā burbuļvannā zem atklātas debess

Apmeklēju arī Termālo kompleksu, kas izvietots "ESPA Rīga" sestajā stāvā. Tas gan paredzēts galvenokārt viesiem, kuri apmeklē SPA procedūras, bet Termālo kompleksu bez maksas var apmeklēt arī "ESPA Rīga" gada abonementa īpašnieki.

Termālais komplekss ir īsta saunu un ūdens procedūru paradīze. Te ir gan tvaika pirtis, gan klasiskā sauna, gan dažāda veida dušas. Pēc kārtīgas izkarsēšanās ir iespēja atvēsināties, izberzējot ķermeni ar sasmalcinātu ledu. Tomēr Termālā kompleksa "nagla" bez šaubām ir baseins, kas atrodas uz jumta zem klajas debess. Tas ir vienīgais āra jumta baseins Rīgā. Ūdens temperatūra tajā nemainīgi ir 38 grādi, neraugoties uz laikapstākļiem. Ir mazliet sirreāla sajūta, atrodoties baseinā uz ēkas jumta pašā Rīgas centrā, kaut pirms dažām stundām esmu gājusi pa ielu, ievīstījusies šallē līdz degunam, lai nenosaltu.

Pilns serviss par atbilstošu cenu

Protams, tā kā "ESPA Rīga" piedāvā daudz vairāk nekā parasts sporta klubs, arī cenas nav no lētākajām, taču serviss, ko saņem, pilnīgi noteikti ir katra samaksātā eiro vērts. Starp citu, tieši pašlaik "ESPA Rīga" piedāvā vilinošas atlaides abonementiem.

Ja līdz 2016. gada 29. februārim iegādāsies sešu mēnešu abonementu, bonusā saņemsi vienu mēnesi par brīvu, tātad varēsi sportot un izmantot saunu un baseinu zonu septiņus mēnešus. Iegādājoties gada abonementu, bonusā nāk veseli divi mēneši.

Vairāk informācijas meklē "ESPA Rīga" mājaslapā www.espariga.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!