Foto: Publicitātes attēls

Pasaules kausa izcīņa regbijā uzņem apgriezienus. Aizvadītas 19 no 48 finālturnīra spēlēm. Pieredzēts ir daudz: prieka un nožēlas asaras, sāpīgas karjeras beigas un neticamas uzvaras. Visas spēles "Lattelecom" televīzijā translē "Best4sport" kanāls, ļaujot sajust lielā regbija elpu Latvijas auditorijai.

Pasaules kausa izcīņa regbijā ir 2015. gada nozīmīgākais notikums sportā. To translē 209 valstīs, sasniedzot 3,9 miljardu lielu kopējo auditoriju. Latvijas publikai šo grandiozo sporta forumu šogad pilnā apjomā translē "Best4sport" kanāls.

Līdz šim aizvadītas 19 no 48 spēlēm. Par lielāko sensāciju parūpējusies Japānas izlase, kas šokēja visu pasauli, uzveicot divkārtējos pasaules čempionus dienvidafrikāņus. Pirms cīņas DĀR valstsvienībai tika prognozēta pārliecinoša uzvara, taču japāņi jau no spēles pirmajām minūtēm neļāva favorītiem iegūt komfortablu vadību. Vēl vairāk - spēles pēdējā uzbrukumā uzlecošās saules zemes komanda, Braitonas vietējās publikas kvēli atbalstīta, guva piezemējumu, izcīnot sensacionālu uzvaru. Tā jau ir nodēvēta par šokējošāko regbija 192 gadu ilgajā vēsturē. Žēl vienīgi DĀR līdzjutēja, kurš uz šo spēli bija mērojis 43,5 tūkstošus kilometru ar velosipēdu, ceļā pavadot divus gadus...Jau nākamajā spēlē japāņi zaudēja Skotijai, līdz ar to B apakšgrupā skaidrs ir tikai tas, ka nekas nav skaidrs.

Regbija skaistumu pilnā krāšņumā nodemonstrēja Velsa, kas bezkompromisu cīņā uzveica turnīra rīkotājus angļus. Ap šo divu nesamierināmo sāncenšu cīņu (iepriekš bija tikušās 126 reizes, 58 uzvaras angļiem, 56 velsiešiem, 12 neizšķirti) bija milzīga ažiotāža, pieprasījums pēc biļetēm bija lielāks nekā uz finālspēli. Abas komandas spēlē t.s. nāves grupā, līdzās Austrālijai, Fidži un Urugvajai. Biļetes uz ceturtdaļfinālu izcīnīs tikai divas labākās A grupas komandas, tāpēc savainojumu nomocītajai Velsai daudzi paredzēja došanos mājup jau pēc grupu turnīra. Tomēr velsieši, kurus turpināja vajāt fatālas neveiksmes (spēles laikā savainojumu dēļ laukumu pameta vēl trīs spēlētāji), otrajā puslaikā spēja atspēlēt desmit punktu deficītu un pašā spēles beigās izraut dramatisku uzvaru, liekot notraukt pa kādai sarūgtinājuma asarai arī Anglijas izlases spēlētājiem...Tiesa, "nāves grupā" visa cīņa vēl priekšā, jo abām komandām vēl jāspēlē pret vienu no turnīra favorītēm Austrāliju. Savainojumu pārmocītajai Velsai turnīra turpinājums solās būt ārkārtīgi sarežģīts, bet velsieši jau ir apliecinājuši, ka komandai ir ārkārtīgi spēcīgs raksturs. Vai viņu pelnrušķītes stāstam būs laimīgas beigas?

C grupā ar pārliecinošu sniegumu priecē Jaunzēlande, ļoti labā formā uz finālturnīru ieradušies argentīnieši, vēsturisku uzvaru jau paspējusi izcīnīt gruzīni, liekot visām Tbilisi automašīnām sākt signāltauru simfoniju. D grupā centrālā spēle būs Īrijas un Francijas duelis - divas no turnīra favorītēm cīnīsies par pirmo vietu grupā un labāku starta pozīciju izslēgšanas spēlēm, taču iejaukties šajā cīņā vēl cer Itālija, kas zina, kā uzveikt Īriju. Vai izdosies arī šoreiz?

Pieredzētas arī pirmās drāmas. Velsietis Korijs Alens spēlē pret Urugvaju guva trīs piezemējumus, noformējot turnīra pirmo "hat-trick", bet īsi pēc tam guva savainojumu, kura dēļ viņam turnīrs jau ir beidzies pēc pirmās spēles. Savukārt Dienvidāfrikas kapteinis Žans de Viljers jau ir paguvis paziņot par karjeras beigām pēc spēles pret Samoa: par iemeslu kalpojis savainojums, kura dēļ 34 gadus vecajam spēlētājam turnīrs beidzies jau pēc divām spēlēm. Situāciju vēl sāpīgāku padara fakts, ka de Viljers īsi pirms turnīra brīnumaini īsā laikā atguvās no cita nopietna savainojuma, ar savu gribasspēku pārsteidzot pat pieredzējušus mediķus.

Seko līdzi tiešajām translācijas "Best4sport" kanālā un sajūti lielā regbija neatkārtojamo šarmu!

Tuvākās translācijas

29. septembris plkst. 18:45 Tonga - Namībija

1. oktobris plkst. 18:45 Velsa - Fidži

1. oktobris plkst. 22:00 Francija - Kanāda

2. oktobris plkst. 22:00 Jaunzēlande - Gruzija

3. oktobris plkst. 16:30 Samoa - Japāna

3. oktobris plkst. 18:45 Skotija - DĀR

3. oktobris plkst. 22:00 Anglija - Austrālija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!