Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" mačā pret Novokuzņeckas "Metallurg" hokejistiem otrajā trešdaļā līdz epizodei ar ledus problēmām spēlējis vienkārši lieliski, taču ilgā pauze par labu nāca mājiniekiem, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, "Dinamo" komanda, kas noslēgusi garo izbraukuma sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā, svētdien ar rezultātu 3:6 (0:1, 1:3, 2:2) zaudēja "Metallurg" hokejistiem, aizvadot savu vārtu guvumiem bagātāko maču šosezon. Latvijas kluba pārstāvji otro reizi šosezon zaudējuši piecās spēlēs pēc kārtas.

"Spēli jau atkal sākām bikli, kas, protams, ir saprotams. Ja komandai zaudējumu ir vairāk par uzvarām, biklums un bailes no nokļūšanas iedzinējos var manīt. Tik un tā vārtus ielaidām pirmie," pēc mača pauda Ābols. "Otrajā trešdaļā līdz brīdim, kad radās problēmas ar ledu, spēlējām vienkārši lieliski. Guvām labus vārtus un bijām tuvu vēl vieniem, tomēr ilgā pauze ļoti par labu nāca mājiniekiem. Mums bija otrādi."

"Ir rupjas individuālās kļūdas. Varbūt tas viss rodas aiz lielas vēlmes uzvarēt, un citos apstākļos varbūt kļūdas nebūtu tik uzskatāmas, bet pašlaik tās noved pie zaudētiem vārtiem. Tad nu arī iznākums ir tās, kāds tas ir," piebilda treneris.

"Laukumā tikās divas komandas, kurām pēdējos mačos nebija veicies. Šoreiz paveicās mums. Pirmajā trešdaļā spēlējām lieliski un kontrolējām laukumā notiekošo, bet otro trešdaļu sākām atbaidoši. Mums paveicās, ka ielaidām tikai vienus vārtus," pauda "Metallurg" komandas galvenais treneris Germans Titovs. "Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem komanda atkal sāka spēlēt savu spēli. Vēlāk maisam gals bija vaļā, tomēr ar tādu izskaņu iznākums varēja būt arī cits."

Pēc pirmoreiz šosezon aizvadītās trīs uzvaru sērijas Rīgas "Dinamo" komanda nu ir piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas, kas licis noslīdēt līdz pēdējai vietai Rietumu konferences kopvērtējumā. Novokuzņeckas "Metallurg" hokejisti ar šo uzvaru pārtraukuši četru zaudējumu sēriju.

Pēc šī mača Latvijas komanda atgriezīsies Rīgā, kur aizvadīs astoņu mājas spēļu sēriju līdz pat 1.decembrim. Pirmais mačs savā laukumā iecerēts nākamās nedēļas piektdienā pret Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 26 punktiem 27 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem pēdējo - četrpadsmito - vietu, no labāko astoņnieka atpaliekot jau par 12 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!