Foto: LETA

Neskatoties uz pēdējā laika sastāva izmaiņām, Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" cīnās katrā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē nevis atspēlē sezonu līdz galam, izcēla vienības galvenā trenera pienākumu veicējs Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" regulārā čempionāta spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) zaudēja līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA. Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva kapteinis Mārtiņš Karsums, bet SKA rindās izcēlās Patriks Tūresens un Viktors Tihonovs.

"Mums izdevās piebremzēt SKA uzbrukuma sākumu, jo tā ir agresīva un ātra komanda. Es varu būt spēlētājiem pateicīgs," pēc cīņas izteicās Ābols. "Neviens sev vai citiem neko nevar pārmest, jo mēs nospēlējām labas trīs trešdaļas. Rezultātu izšķīra neprecīza nomaiņa mazākuma laikā un Tihonova individuālā meistarība, lai arī visi jau bijām atgriezušies atpakaļ. Šajā epizodē vienkārši pārcentāmies."

"Par pašatdevi un spēles saturu varu būt komandai pateicīgs," uzsvēra Ābols, kurš komandas pašreizējā sastāva cīņassparu aicina ikvienam pašam novērtēt uz laukuma. "Laukumā ir redzams, ka mēs cīnāmies nevis nospēlējam sezonu līdz galam. Arī bez Aleksandra Ņiživija un Matjē Karla spēlējam labi."

Kopš rīdzinieku iepriekšējās spēles, kurā komanda 10.janvārī izbraukumā ar 4:1 uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību, "Dinamo" klubu pametuši divi spēlētāji - pieredzējušais uzbrucējs Ņiživijs, kurš devies uz Čehijas vienību Prāgas "Lev", un kanādiešu aizsargs Karls, kurš sezonu turpinās Šveicē.

"Spēle mums bija ļoti smaga. Cīņa bija saspringta, bet "Dinamo" darbojās ļoti labi. Pašu vainas dēļ pirmajās divās trešdaļās spēlējām slikti, kamēr "Dinamo" mums vidējā zonā radīja lielas problēmas. Par laimi trešajā trešdaļā spēlējām jau labāk. Uzvara mūs dara priecīgus, jo šajā līgā ir ļoti sarežģīti uzvarēt izbraukumā," izteicās SKA galvenais treneris Juka Jalonens.

Pēc šīs spēles "Dinamo" ik pēc dienas savā laukumā uzņems arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, Mitišču "Atlant" vienību, kurā spēlē bijušais rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš, un Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Savukārt pēc šīs mājas spēļu sērijas Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 43 spēlēs ieņem 12.vietu. Deviņas spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!