Foto: RIA Novosti/Scanpix

Izcilais krievu hokejists Iļja Kovaļčuks olimpisko sezonu tomēr aizvadīs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), apgalvo viņa Ziemeļamerikas aģents.

Kā ziņojām, Sanktpēterburgas SKA līderis pēc aizvadītās KHL sezonas, kad bija noslēdzies līgums ar līgas čempioniem, paziņoja, ka vēloties atgriezties Nacionālajā Hokeja līgā (NHL). Jaunākā informācija liecina, ka pāri okeānam Kovaļčuks tomēr šosezon nedosies.

NHL eksperts Maiks Morēla savā "Twitter" kontā paziņojis, ka Kovaļčuka aģents Džejs Grosmans ir apstiprinājis, ka hokejists 2017./2018. gada sezonu aizvadīt KHL.

Atgriešanos NHL 34 gadus vecais Kovaļčuks atlicis ne tik daudz olimpisko plānu, cik Ņūdžersijas "Devils" prasību dēļ, kuriem pieder tiesības uz krievu uzbrucēju, liecina izdevuma "Sport Ekspress" rīcībā esoša informācija. Tā vietā Kovaļčuks noslēgs līgumu uz vienu sezonu ar SKA. Ņūdžersijas "Devils" no klubiem, kas interesējas par hokejistu, pieprasot pārāk augstu kompensāciju.

Nākamvasar Kovaļčuks jau būs ieguvis neierobežoti brīvā aģenta statusu un pats varēs izvēlēties, kuram NHL klubam pievienoties.

Aizvadītajā KHL sezonā Kovaļčuks piedalījās visās 60 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 32 vārtus un atdeva 46 rezultatīvas piespēles. Izslēgšanas spēļu turnīrā viņš nospēlēja 18 mačus, gūstot sešus vārtus un izdarot trīs rezultatīvas piespēles, un kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!