Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tatarstānas prezidents Rustams Minnihainovs paziņojis, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs varēs kļūt par Krievijas valstsvienības galveno treneri, ja "valsts to pieprasīs".

Tatarstānas prezidents aģentūrai "RIA Novosti" pastāstīja, ka jautājums par Biļaļetdinova kļūšanu par Krievijas izlases galveno treneri tiek risināts "federālā līmenī".

"Biļaļetdinovs ir augstākās klases treneris un mēs neesam priecīgi, ka viņš tiek aicināts uz nacionālo izlasi," izteicās Minnihainovs. "Esam dziļi satriekti, taču neliksim šķēršļus Biļaļetdinova kļūšanai par Krievijas izlases galveno treneri."

Tiesa, Tatarstānas prezidents uzsvēra, ka "Ak Bars" Biļaļetdinovu uz izlasi palaidīs tikai tādā gadījumā, ja "tiks ņemtas vērā visas intereses", bet Biļaļetdinovs saņems "atbilstošas pilnvaras".

Biļaļetdinovs par galveno pretendentu uz Krievijas valstsvienības galvenā trenera amatu kļuva pēc tam, kad tika atlaists līdzšinējais speciālists Vjačeslavs Bikovs, kura vadībā Krievija šī gada pasaules čempionātā Slovākijā ieņēma ceturto vietu, pusfinālā ar rezultātu 0:3 zaudējot nākamajiem čempioniem somiem, bet mačā par trešo vietu ar 4:7 piekāpjoties pagājušā gada čempioniem čehiem.

Krievijas Hokeja federācija (KHF) paziņojusi, ka valstsvienības jaunā galvenā trenera vārds tiks nosaukts jūnija vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!