Foto: hctorpedo.ru

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, palīdzot viņa pārstāvētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo", ko trenē Latvijas speciālisti Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, tikt pie uzvaras.

"Torpedo" savu skatītāju priekšā ar 3:1 (0:1, 3:0, 0:0) pieveica Podoļskas "Vitjaz".

Lai gan mača rezultātu astotajā minūtē atklāja "Vitjaz" hokejists Romans Horāks, otrajā trešdaļā "Torpedo" guva trīs bezatbildes vārtus, turklāt otrajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī Daugaviņš.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un astoņas sekundes, veicot divus metienus pa pretinieku vārtiem. Tāpat latvieša rēķinā arī viens uzvarēts iemetiens no diviem un viens bloķēts pretinieku raidījums.

Šosezon Daugaviņš, pārstāvot Maskavas "Dinamo" un "Torpedo", aizvadījis 24 spēles, kuru laikā guvis septiņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles.

"Torpedo" pēc pārtraukuma izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas.

Tikmēr citā mačā panākumu izcīnījusi latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kur par galveno treneri strādā latvietis Harijs Vītoliņš. "Dinamo" izbraukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pieveica Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 34 sekundes, veikdams vienu nesekmīgu metienu pa vārtiem. Latvieša rēķinā arī uzvara vienīgajā iemetienā un četri spēka paņēmieni.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis sestdien veica divas rezultatīvas piespēles, kas gan neglāba viņa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral" no zaudējuma.

"Admiral" izbraukumā ar 3:4 (1:1, 1:0, 1:3) piekāpās Astanas "Baris" vienībai no Kazahstānas.

Lai gan mača rezultātu jau sestajā minūtē atklāja mājinieki, 12.minūtē Artjoms Podšendjalovs panāca neizšķirtu, turklāt šajā vārtu guvumā piedalījās arī Bārtulis. Savukārt otrajā trešdaļā "Admiral" jau izvirzījās vadībā ar 2:1, turklāt vēlreiz rezultatīvu piespēli veica latviešu aizsargs, kurš asistēja Aleksejam Ugarovam.

Tiesa, Vladivostokas komanda vadību nosargāt nespēja, jo noslēdzošās trešdaļas sākumā mājinieki atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Pēc tam gan Aleksandrs Gorškovs vēlreiz ieguva vadību, taču dueļa izskaņā "Baris" vienība ne tikai atspēlējās, bet arī guva uzvaru.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 38 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks komandā. Latvieša rēķinā arī pieci metieni pa vārtiem un viens bloķēts pretinieku raidījums.

Šajā sezonā Bārtulis 28 mačos izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem un piecām piespēlēm.

Tikmēr pie panākuma tikusi cita Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas izbraukumā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienus sērijā pieveica Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Arī Kulda šajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, asistējot "Jokerit" otro vārtu guvumā, kad Ētu Peisti 43.minūtē panāca 2:2. Pamatlaika turpinājumā abas komandas vēl apmainījās vārtu guvumiem, bet pēcspēles metienos uzvaras "bullīti" realizēja dāņu uzbrucējs Pēters Regins.

Kulda šajā mačā nospēlēja 18 minūtes un 42 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot. Latvijas aizsargs šajā mačā izcēlās arī ar vienu spēka paņēmienu un vienu bloķētu raidījumu.

Kulda šosezon 14 mačos izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Tieši pret "Avtomobilist" komandu pirmdien izbraukuma spēli aizvadīs Latvijas vienība Rīgas "Dinamo".

Ar 60 punktiem 28 spēlēs KHL Rietumu konferences līdere ir Maskavas CSKA, bet otrā ar 52 punktiem 29 spēlēs ir "Jokerit". Tikmēr ceturtā ar 57 punktiem 30 spēlēs ir "Torpedo", no kuras par astoņiem punktiem atpaliek Maskavas "Dinamo".

Savukārt "Admiral" ar 43 punktiem 30 mačos ir devītie Austrumu konferencē, kamēr līderei Novosibirskas "Sibirj" ir 57 punkti 29 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!