Foto: DELFI

Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē izbraukumā ar 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) piekāpās Hantimansijskas "Jugra" vienībai, tādējādi pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Pirmos divus vārtus šajā mačā otrajā trešdaļā guva "Jugra" rindās spēlējošais Kirils Rasskazovs, kuram šie bija tikai trešie un ceturtie vārti karjerā šajā līgā. Savukārt trešā precīzā ripa šajā mačā tika ieraidīta vien 15 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad mājinieki realizēja vairākumu, vārtus gūstot Staņislavam Kalašņikovam.

"Admiral" kapteinis Bārtulis šoreiz laukumā pavadīja 21 minūti un 12 sekundes. Latvietis izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī veica divus spēka paņēmienus.

Kā zināms, iepriekšējā mačā "Admiral" ar 3:1 pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēlētājus. Taču pirms tam klubs izcīnīja trīs "sausās" uzvaras.

Tikmēr "Jugra" vienībai šī bija jau piektā uzvara pēdējos sešos mačos.

Šīs sezonas 17 spēlēs Bārtulis guvis divus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli. Zīmīgi, ka pirmos abus punktus viņš guva vienā mačā.

Tikmēr citā sestdienas mačā Omskas "Avangard" savā laukumā ar 1:4 (0:3, 1:1, 0:0) zaudēja Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai, kas pārtrauca savu piecu neveiksmju sēriju.

Jau pirmajā trešdaļā ar 3:0 vadībā izvirzījās "Metallurg" komanda, pirmo ripu ieraidot otrajā minūtē. Nākamajā periodā mājinieki vienus vārtus atguva, taču drīz pēc tam savos vārtos ielaida vēl vienu ripu. Turpinājumā "Avangard" hokejisti nespēja atspēlēties, mačam noslēdzoties ar 4:1 "Metallurg" labā.

Līdz ar to par KHL Austrumu konferences līderi kļuva "Jugra", kas 21 spēlē iekrājusi 35 punktus. Par punktu mazāk ir uz otro vietu atkritušajai "Avangard" komandai.

Tikmēr "Admiral" ar 31 punktu 19 mačos ieņem ceturto vietu.

Savukārt Rietumu konferences līdere ar 37 punktiem 19 spēlēs ir CSKA, bet līgā spēlējošā Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar iekrātiem 24 punktiem 19 mačos ieņem 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!