Foto: LETA
Latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas komanda Astanas "Baris" trešdien pamanījās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā no rokām izlaist trīs vārtu pārsvaru, tomēr tik un tā izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas.

"Baris" savā laukumā ar 5:4 (1:1, 3:1, 0:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica līgas jaunpienācēju "Soči".

Lai gan pirmais periods noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, otrajā periodā "Baris" pamanījās izvirzīties vadībā ar 4:1. Tiesa, 31.minūtē "Soči" komandas kanādiešu centra uzbrucējs Korijs Emertons vienus vārtus atguva, turklāt pēdējo sešu pamatlaika minūšu laikā Iļja Krikunovs un pazīstamais Andrejs Kosticins panāca jau izlīdzinājumu.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kur vārtus neviena komanda gūt nespēja, bet "bullīšos" uzvaras ripu pretinieku vārtos raidīja Konstantīns Puškarjovs.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja 23 minūtes un 50 sekundes un otrajā periodā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju. Šī soda laikā Emertons guva "Soči" vienības otros vārtus.

Zaudējumu pēcspēles metienu sērijā cietusi cita Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Omskas "Avangard" hokejistiem.

Mača rezultātu sestajā minūtē atklāja "Avangard" hokejists Vladimirs Pervušins, taču otrajā trešdaļā rezultātu izlīdzināja Dmitrijs Makarovs. Pēcāk vārti gūti vairs netika, bet uzvarētājs noskaidrojās pēcspēles metienu sērijā, kur uzvaras "bullīti" iemeta Kirils Semjonovs.

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 52 sekundes, kopumā izpelnoties četras soda minūtes. Tāpat Latvijas hokejista rēķinā pieci bloķēti pretinieku metieni un trīs spēka paņēmieni.

Zaudējumu tikmēr cietusi Vladivostokas "Admiral" komanda, kurā par aizsargu treneri strādā Andrejs Maticins, jo tā savā laukumā ar 1:5 (0:3, 0:1, 1:1) kapitulēja Kazaņas "Ak Bars" priekšā.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus guva Džastins Azevedo.

Ar 47 punktiem 27 spēlēs "Baris" atrodas Austrumu konferences kopvērtējuma ceturtajā vietā, bet trīs punktus tai zaudē piektajā vietā esošā "Salavat Julajev". Tikmēr "Admiral" ar 31 punktu 26 cīņās Austrumu koferencē ir septītā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!