Foto: LETA

Ar divām rezultatīvām piespēlēm pēdējā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē pirms došanās uz Rīgu piektdien izcēlās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet viņa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" komanda izbraukumā ar 4:5 (2:4, 0:0, 2:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas "Spartak" spēlētājiem.

Pēc pirmās trešdaļas "Admiral" komanda bija nokļuvusi iedzinējos ar 2:4, bet trešajā guva divus vārtus un izrāva neizšķirtu. Savukārt vēlāk "bullīšos" Vladivostokas komanda piekāpās ar 0:1, vienīgo reizi izceļoties Gļebam Kļimenko. "Admiral" piedzīvoja vien otro neveiksmi pēdējās septiņās spēlēs.

Bārtulis vispirms piedalījās vārtu guvumā, kurā devītajā minūtē Dmitrijs Lugins panāca 1:1, bet 44.minūtē latvietis palīdzēja Mihailam Fisenko samazināt deficītu līdz 3:4.

Bārtulis šajā mačā laukumā pavadīja tieši 29 minūtes, kuru laikā veica piecus metienus pa pretinieku vārtiem un izdarīja divus spēka paņēmienus.

Latvijas aizsargs šosezon 43 mačos guvis astoņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Savā nākamajā spēlē "Admiral" svētdien izbraukumā viesosies pie Rīgas "Dinamo" komandas.

Zaudējumu izbraukumā piedzīvoja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda, kas ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā atzina Magņitogorskas "Metallurg" pārākumu. Līdz ar to arī "Torpedo" piedzīvoja vien otro neveiksmi septiņu spēļu laikā.

Rezultātu piektajā minūtē, spēlējot mazākumā, atklāja "Torpedo" spēlētājs Dmitrijs Sjomins, bet otrajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Aleksejs Bereglazovs. "Bullīšos" vienīgo reizi precīzs bija Kriss Lī, bet Daugaviņš bija viens no trim "Torpedo" spēlētājiem, kurš nerealizēja savu iespēju.

Latvijas hokejists šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, izceļoties ar diviem metieniem pa pretinieku vārtiem un vienu bloķētu ripu. Latvietis uzvarēja divos no astoņiem iemetieniem, kuros piedalījās.

Vienus vārtus piektdien ielaida latviešu vārtsargs Edgars Masaļskis, bet viņa pārstāvētā un Arta Ābola trenētā Toljati "Lada" ar 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) savā laukumā atzina Jekaterinburgas "Avtomobilist" pārākumu. Rezultātu 11.minūtē atklāja Anatolijs Goliševs, bet otro ripu "Avtomobilist" jau iemeta tukšos vārtos.

Masaļskis atvairīja 14 no 15 pretinieku metieniem, bet "Lada" kontā fiksēti vien 13 metieni.

Savukārt uzvaru guva aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Somijas komanda Helsinku "Jokerit", kas ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) savā laukumā pieveica Novosibirskas "Sibirj" spēlētājus.

Kulda nospēlēja 14 minūtes un 56 sekundes, izdarot vienu metienu pa vārtiem. Tāpat Kulda arī bloķēja izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi.

Tikmēr septīto zaudējumu astoņos mačos kopš Andreja Kovaļova apstiprināšanas par pilnvērtīgu galveno treneri piedzīvoja Baltkrievijas komanda Minskas "Dinamo", kas ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) izbraukumā piekāpās Ufas "Salavat Julajev". Uzvaras vārtus nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva soms Tēmu Hartikainens.

Tāpat panākumu izcīnīja līgas līdere Maskavas CSKA, kas ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) izbraukumā pieveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik". Abi vārti tika gūti jau pirmajās četrās minūtēs, bet CSKA vārtsargs Iļja Sorokins atvairīja 24 pretinieku raidījumus. Savukārt neveiksmi piedzīvoja čempione Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) piekāpās Habarovskas "Amur", uzvaras vārtus 63.minūtē iemetot Vladislavam Ušeņinam, kurš realizēja soda metienu.

Rīgas "Dinamo" komanda piektdien uzņem līgas pastarīti Novokuzņeckas "Metallurg", bet no tās reālajām konkurentēm cīņā par iekļūšanu Gagarina kausa zonā piektdien spēlēja vienīgi "Spartak" un Minskas "Dinamo".

Rietumu konferences un visas līgas līdere ir CSKA, kas 50 spēlēs savākusi 107 punktus, bet otrā konferencē ir savas divīzijas labākā komanda "Jokerit", kas 48 mačos guvusi 88 punktus.

Ceturtā ar 87 punktiem 50 spēlēs ir "Torpedo", bet 81 punktu 49 dueļos guvusi Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo", kas tai dod septīto vietu Rietumos.

Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 57 punktiem 47 cīņās ir 12.pozīcijā, no pirmā astotnieka joprojām atpaliekot par 16 punktiem.

Tikmēr Austrumos līdere ir Omskas "Avangard", kas 51 spēlē guvusi 94 punktus, "Admiral" ar 86 punktiem 51 duelī ir piektā, kamēr "Lada" ar 61 punktu 50 cīņās ir desmitajā vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!