Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlēs svētdien laukumā neizgāja latviešu spēlētāji Oskars Bārtulis un Lauris Dārziņš.

Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass" ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Čehovas "Vitjaz" vienībai.

Uzvaras vārtus 48.minūtē guva Aleksejs Badjukovs, turklāt "Vitjaz" vienība šajā mačā nenopelnīja nevienu soda minūti.

Kā pēc mača izteicās "Donbass" vienības galvenais treneris, Bārtulim ir problēmas ar cirksni, tāpēc viņam dota iespēja atpūsties.

Savukārt Dārziņa pārstāvētais "Ak Bars" klubs savā laukumā ar 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai.

Pēcspēles metienos uzvarētājs tika noskaidrots vien sestajā metienu sērijā, kurā uzvaru viesiem izrāva Aleksandrs Stepanovs.

Kā ziņots, Dārziņš rokas traumas dēļ nav spēlējis jau kopš septembra vidus.

Zīmīgi, ka sestdien Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas sastāvā savainojuma dēļ laukumā neizgāja Miķelis Rēdlihs, kurš pirms tam Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" rindās bija spēlējis 243 spēlēs pēc kārtas. Šī sērija bija garākā līgā.

Vēl vienā mačā svētdien Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa pārstāvētā KHL čempionvienība Maskavas "Dinamo" ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) izbraukumā pieveica Slovākijas komandu Bratislavas "Slovan".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā tagad pirmajā vietā ar 26 punktiem 13 spēlēs ir Maskavas "Dinamo", kurai ar 25 punktiem 12 cīņās seko "Lokomotiv". Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 14 spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet "Donbass" ar 13 punktiem 12 cīņās ir pēdējā, 14.vietā.

Savukārt Austrumu konferencē pirmā ar 27 punktiem 12 spēlēs ir Čeļabinskas "Traktor" vienība, kurai ar 26 punktiem 14 cīņās seko Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" vienība. Tikmēr "Ak Bars" ar 23 punktiem 13 cīņās atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!