Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs svētdien oficiāli pārņēmis Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Kazaņas "Ak Bars" grožus, informē komanda.

Līgums ar 59 gadus veco speciālistu noslēgts uz trim gadiem.

Kopš marta Biļaļetdinovs veica "Ak Bars" viceprezidenta un ģenerālmenedžera pienākumus.

Iecerēts, ka iepriekšējais Kazaņas kluba galvenais treneris Valērijs Belovs turpmāk būs Biļaļetdinova palīgs.

Februārī pēc neveiksmīgi aizvadītajām Soču olimpiskajām spēlēm Biļaļetdinovs atstāja Krievijas valstsvienības galvenā trenera posteni. Par viņa aizstājēju vēlāk kļuva bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kura vadībā krievi triumfēja pasaules čempionātā.

"Ak Bars" komandas galvenais treneris Biļaļetdinovs bija no 2004. līdz 2011.gadam, divreiz pēc kārtas ar to kļūstot par KHL čempionu.

Kā iepriekš informēja Krievijas mediji, Kazaņas kluba vadība par sadarbības atjaunošanu ar treneri izlēma vēl pirms aizvadītās KHL sezonas beigām, par to informējot arī spēlētājus.

Aizvadītās sezonas regulāro čempionātu Kazaņas klubs noslēdza Austrumu konferences kopvērtējuma trešajā vietā, tomēr jau pirmajā Gagarina kausa kārtā zaudēja Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem.

Biļaļetdinovs Krievijas izlasi pirmo reizi vadīja no 2004.gada maija līdz 2005.gada martam, bet otro reizi amatā tika iecelts 2011.gada jūnijā, nostrādājot līdz šim gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!