Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Atgriezies mājās pēc šīs Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonas, Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Broks Troters vietējiem masu medijiem atzinies, ka KHL ir piedzīvojis "kultūršoku".


24 gadus vecais hokejists pirms došanās pāri okeānam esot sagatavojies kultūršokam, taču neesot bijis gatavs gluži tam, kas viņu sagaidīja KHL, kur pat komunikācija komandā esot sagādājusi "izaicinājumu", bet vēl lielāks piedzīvojums esot bijuši iespaidīgi garie pārlidojumi starp spēļu vietām.

"Tā bija vētraina pieredze," savas pilsētas laikrakstam "Brandon Sun" stāsta Troters. "Bija grūti adaptēties, turklāt vairāk ārpus laukuma nekā uz ledus. Krievija ir pavisam citāda pasaule."

"Mums bija nenormāli pārbraucieni," viņš atceras. "Mūsu pirmajā izbraucienu sērijā sezonā vispirms lidojām sešas stundas uz austrumiem, aizvadījām spēli, tad lidojām vēl četras un nospēlējām nākamo maču, tad vēl sešu stundu lidojums uz Habarovsku, kur spēlē [Brets] Skiners, un pēc tam 15 stundu ceļojums mājup. Beigās es jau vairs nesapratu, kāda diena ir un cik ir pulkstenis".

Sākotnēji uzbrucējam bijis grūti pierast arī pie komunikācijas komandā. "Mūsu galvenais treneris runāja lauzītā krievu valodā un puišiem vajadzēja mums iztulkot, ko viņš saka, bet ne visiem angļu valoda bija laba, tā kā pastāvēja zināmas problēmas ar norāžu nodošanu, bet mēs pieradām," stāsta Troters.

Uz Rīgas "Dinamo", ar ko noslēgts "izdevīgs sešciparu līgums", uzbrucējs pārcēlās no Monreālas "Canadiens" sistēmas, kam joprojām pieder uz viņu tiesības, un to nenožēlo, jo uzskata, ka KHL līmenis ir augstāks nekā Amerikas Hokeja līgā (AHL). Troters iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Hamiltonas "Bulldogs" AHL klubā.

"Kad pirmoreiz nonācu Rīgā, man nebija tik liels spēles laiks, kā es gribētu, bet man šķiet, ka treneri vienkārši gribēja saprast, kāda stila spēlētājs es esmu," stāsta Troters. "Bet pēc tam jau viss gāja labāk un sezonas beigās es spēlēju vadošajā maiņā."

Īpaši veiksmīgs Troteram izvērtās KHL "play-off" turnīrs, kurā 11 spēlēs viņš guva četrus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Troteram vēl ir spēkā uz diviem gadiem noslēgtais līgums ar Rīgas "Dinamo", taču viņš nav atmetis cerības iekļauties Nacionālajā Hokeja līgā (NHL), turklāt hokejistam ir tiesības pārtraukt līgumu ar Latvijas komandu, ja viņš parakstīs citu ar kādu NHL klubu. "Monreālai joprojām ir tiesības uz mani, līgums man ir noslēgts ar Rīgas "Dinamo", bet paskatīsimies, kas notiks vasarā," saka Troters. "Es noteikti gribu spēlēt NHL un šis gads [KHL], es uzskatu, man nenāca par sliktu."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!