Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Dmitrijs Černišenko otrdien vakarā noliedza iepriekš izskanēto informāciju par sava amata atstāšanu, vēsta portāls "rsport.ru".

Iepriekš medijos izskanēja informācija, ka gaidāmajā KHL direktoru sanāksmē, kuras viens no locekļiem ir arī AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, pieņems lēmumu par Černišenko atkāpšanos no amata, bet par galvenajiem prezidenta kandidātiem tika uzskatīti direktoru padomes loceklis un divkārtējais olimpiskais čempions Vjačeslavs Fetisovs, kā arī KHL un Krievijas Hokeja federācijas (FHR) viceprezidents Romāns Rotenbergs.

"Vairāki mediji publicē nepārbaudītu informāciju, tādējādi izplatot nepatiesas baumas. Gaidāmajā sanāksmē, kas norisināsies 8.septembrī, pārrunāsim, vai ir nepieciešamas izmaiņas līgas reglamentā saistībā ar Krievijas sporta ministrijas rīkojumu par leģionāru skaitu vienā komandā," KHL savā mājaslapā citēja Černišenko. "Citu apspriežamo jautājumu plānotajā sanāksmē nebūs."

Kā ziņots, Krievijas sporta ministrija pagājušajā nedēļā apstiprināja lēmumu, ka Baltkrievijas un Kazahstānas spēlētāji šajā KHL sezonā būs leģionāru statusā.

Černišenko par KHL prezidentu kļuva pērn 28.novembrī.

Pašlaik 46 gadus vecais Černišenko bija Soču olimpisko spēļu rīkotāju komitejas vadītājs. Tāpat, kļūstot par KHL prezidentu, viņš vadīja investīciju kompāniju "Volga Grup", kas pārvaldīja KHL direktoru padomes vadītāja Genādija Timčenko aktīvus.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!