Foto: F64

Jebkuras līgas komandai Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis būtu spēcīgs papildinājums, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" oficiālajai mājaslapai atzinis uzbrucējs Lauris Dārziņš.

Jau vēstīts, ka "Dinamo" komandai starpsezonas periodā pievienojās ilggadējais Latvijas valstsvienības vārtsargs Masaļskis, bet oficiāla abu pušu vienošanās noslēgšana paredzēta tuvākajā laikā.

"Masaļskis ir pierādījis, ka ir vārtsargs, kurš var palīdzēt uzvarēt nozīmīgas spēles, tāpēc prieks, ka viņš pievienojās tieši "Dinamo" vienībai. Viennozīmīgi domāju, ka jebkuras līgas klubā viņš būtu labs papildinājums," atzina Dārziņš.

Savas simpātijas, atgriežoties Rīgas klubā, nav slēpis arī Masaļskis, kurš "Dinamo" sastāvā pārstāvēja klubu 2008./2009. un 2009./2010.gada sezonā.

"Šobrīd jūtos labi, īpaši tādēļ, ka pērn izlaidu sezonas sākumu, tāpēc esmu priecīgs, ka man ir klubs, kurā cīnīties jau no sezonas ievada. Vienībā vairāki hokejisti ir no valstsvienības, kā arī no laika, kad iepriekš spēlēju šeit. Sajūta tāda, it kā nekur nebūtu bijis prom," skaidroja Masaļskis.

Tāpat "Dinamo" rindas papildinājis arī pazīstamais krievu uzbrucējs Pjotrs Ščastļivijs, kurš savulaik pieredzi smēlies Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

"Ščastļivijs ir ļoti pieredzējis spēlētājs. Domāju, ka viņš ir viens no tiem hokejistiem, no kuriem ir iespējams mācīties gan spēlēs, gan treniņos. Kopumā Ščastļivijam ir veiksmīga karjera, turklāt viņš ir pieradījis, ka spēj izcīnīt uzvaras," piebilda Dārziņš.

Latvijas izlases uzbrucējs pozitīvi atskatījies uz tagadējā Rīgas kluba trenera Aleksandra Ņiživija karjeru. "Nedaudz žēl jau ir, ka Ņiživijs vairāk nav laukuma spēlētājs. Domāju, ka viņš ir uzkrājis pietiekamu pieredzi savā karjerā. Viņš vienmēr ir bijis pozitīvs lādiņš komandai, lai vai kādā statusā atrastos."

"Dinamo" šobrīd atrodas treniņnometnē Valmierā, uz kuru devušies 35 hokejisti (trīs vārtsargi, 11 aizsargi un 21 uzbrucējs), starp kuriem ir spēlētāji ar spēkā esošiem līgumiem, tie, ar kuriem panākta vienošanās par līgumu pagarināšanu vai jaunu slēgšanu, kā arī vairāki spēlētāji ar pārbaudes laika līgumiem, tostarp vairāki jaunie "Rīgas" komandas hokejisti.

Paredzams, ka aizsargam Krišjānim Rēdliham šī būs jau septītā sezona "Dinamo" rindās.

"Atmosfēra klubā, manuprāt, ir tikpat laba kā pērn. Arī treniņu process ir tieši tāds pats. Ir laba sajūta, ka apkārt ir pazīstamas sejas, turklāt interesanti, ka mums ir jauns treneris - Ņiživijs. Pērn šāda situācija bija ar Ģirtu Ankipānu," citēts Rēdlihs.

"Dinamo" uzbrukuma līderis slovāks Marcels Hosa cer jaunajā sezonā redzēt tikpat labi spēlējošu komandu kā pērn. "Treniņos strādājam pēc pārbaudītām vērtībām. Ja strādāsim tāpat kā pirms gada - arī būs labs rezultāts. Gaidām pirmās pārbaudes spēles."

Kopā ar komandu pašlaik ir arī NHL draftā šogad izraudzītais Latvijas uzbrucējs Edgars Kulda, uz kuru "Dinamo" klubam pieder KHL tiesības. Viņu jūnijā noslēdzošajā, septītajā, drafta kārtā ar kopējo 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda.

Pašlaik "Dinamo" ir spēkā esoši līgumi ar 11 spēlētājiem - čehu vārtsargu Jakubu Sedlāčeku, aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski, kā arī uzbrucējiem Robertu Bukartu, Lauri Dārziņu, Andri Džeriņu, Miku Indraši, Gintu Meiju, Gunāru Skvorcovu, slovāku Marcelu Hosu un Vitāliju Pavlovu, kuram gan maijā par aizliegto vielu lietošanu tika piemērota pusotra gada diskvalifikācija, kas viņam liks izlaist visu nākamo sezonu un vēl arī aiznākamās sezonas ievadu.

Pārējie līgumi ar spēlētājiem oficiāli tiks noslēgti pēc tam, kad "Dinamo" atrisinās problēmas ar jaunu sponsorēšanas līgumu nodrošināšanu.

Komandas rindās treniņnometnē Valmierā piedalās vārtsargi Masaļskis, Sedlāčeks un Nils Grīnfogels, aizsargi Arvīds Reķis, Sotnieks, Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Mārtiņš Porejs, Ēriks Ševčenko, Edgars Dīķis, Edmunds Augstkalns, Haralds Neimanis un Ralfs Grīnbergs, kā arī uzbrucēji Hosa, Dārziņš, Meija, Skvorcovs, Māris Bičevskis, Bukarts, Pavlovs, Džeriņš, Indrašis, Juris Upītis, Kaspars Saulietis, Artūrs Ozoliņš, Lauris Bajarūns, Jānis Ozoliņš, Nikolajs Jeļisejevs, Rodrigo Ābols, Linards Mazurs-Mago, Sčastļivijs, Mārtiņš Cipulis, Vladimirs Ružička un Kulda.

Valmierā komanda trenēsies līdz 31.jūlijam uz ledus, svaru zālē un stadionā, bet 1.augustā Liepājā aizvadīs savu pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli. Komandas trenējas treneru Arta Ābola, Ģirta Ankipāna, Ņiživija, Jura Klodāna un Viļņa Kluča vadībā.

Pirms jaunās sezonas "Dinamo" aizvadīs kopumā 11 pārbaudes spēles.

Kā zināms, nākamās sezonas regulārajā čempionātā katra no KHL komandām aizvadīs pa 60 spēlēm, kas būs lielākais cīņu skaits KHL vēsturē.

Rīgas "Dinamo" 2013./2014.gadā aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot Ukrainas kluba Doņeckas "Donbass" pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!