Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš otrdien ar gūtiem vārtiem un zaudējumu debitēja Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Torpedo" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) piekāpās Hantimansijskas "Jugra" spēlētājiem.

Mača rezultātu 12.minūtē atklāja mājinieku spēlētājs Artjoms Buļanskis, taču otrās trešdaļas ievadā Aleksejs Potapovs panāca izlīdzinājumu. Tiesa, dueļa 35.minūtē atkal vadībā izvirzījās "Jugra", jo vārtus iemeta Igors Bortņikovs, turklāt pamatlaika izskaņā Hantimansijskas komanda panāca jau 3:1.

Tiesa, neilgu brīdi vēlāk tieši Daugaviņš varēja lepoties ar vārtu guvumu, 57.minūtē samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Pamatlaika pašā izskaņā "Torpedo" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas cerētos augļus nenesa.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un četras sekundes, veicot piecus metienus pa pretinieku vārtiem.

Latvietis šosezon piedalījies deviņās KHL spēlēs, kuru laikā izcēlies ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Kā zināms, "Torpedo" komanda Daugaviņu ieguva vien šonedēļ, iemainot viņu no Habarovskas "Amur" komandas, kur gan viņš neaizvadīja nevienu spēli. "Amur" klubā latvietis nonāca pēc tam, kad viņu iepriekšējā nedēļā Maskavas "Dinamo" nolēma ievietot KHL atteikumu draftā.

"Torpedo" vienībā par Skudras palīgu strādā latviešu speciālists Ģirts Ankipāns.

Jau vēstīts, ka latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" otrdien savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzveica Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada", kurā par galveno treneri strādā Artis Ābols.

Pēc Ābola stāšanās galvenā trenera amatā šis bija piektais komandas zaudējums pēc kārtas, bet kopumā vienība uzvarējusi nav astoņās iepriekšējās spēlēs.

Uzvaras vārtus mājiniekiem otrā puslaika ceturtajā minūtē guva Konstantīns Makarovs, kamēr Ivans Naļimovs atvairīja visas 15 pretinieku mestās ripas.

Savukārt "Lada" vārtos pēc ilgākā pārtraukuma stājās Masaļskis, kurš nenotvēra tikai vienu no 40 "Admiral" hokejistu izdarītajiem metieniem.

"Admiral" kapteinis Bārtulis laukumā pavadīja 24 minūtes un 41 sekundi, kas bija lielākais rādītājs komandā. Bārtulis šajā mačā izcēlās ar četriem metieniem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 30 punktiem 16 dueļos ir Jaroslavļas "Lokomotiv", kas otrdien ar 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) izbraukumā pieveica Novokuzņeckas "Metallurg", bet "Torpedo" ar 26 punktiem 15 mačos ir piektie. Tikmēr Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" ar 16 punktiem ieņem 14.vietu 15 komandu konkurencē.

Savukārt Austrumu konferences līdere ar 30 punktiem 16 mačos ir Novosibirskas "Sibirj", kas otrdien ar 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos savā laukumā izdevās pārspēt "Soči" hokejistus. Tikmēr "Admiral" 15 spēlēs iekrājusi 22 punktus, kas tai dod septīto pozīciju, kamēr "Lada" ar astoņiem punktiem ir pēdējā, 14.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!