Foto: dynamo.ru/

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva kārtējos vārtus, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai, ko pārstāv vēl viens uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kā arī treneru Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva tandēms, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā ar 5:1 (2:1, 3:0, 0:0) savā laukumā pārspēt Čerepovecas "Severstaļ".

Tieši Daugaviņš mača astotajā minūtē atklāja rezultātu. Tāpat uzvarētājiem pa reizei precīzi bija Maksims Karpovs, Aleksejs Cvetkovs, Maksims Pestuško un kādreizējais Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" leģionārs Mets Robinsons.

Kopā šajā mačā Daugaviņš laukumā pavadīja 13 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā veica trīs metienus pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku raidījumu.

Uzbrucējs 16 šīs sezonas spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Karsums šoreiz nospēlēja 15 minūtes un 18 sekundes, izceļoties ar vienu metienu un divām soda minūtēm.

Maskavas "Dinamo" tika pie sava devītā panākuma pēdējās 11 spēlēs.

Citā mačā neveiksmi cieta aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Kazahstānas vienība Astanas "Baris", kas savā laukumā ar 4:5 (2:1, 0:1, 2:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Novokuzņeckas "Metallurg".

Uzvarētājiem ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās Naidžels Douss. Savukārt pēcspēles metienos viesi bija labāki ar 2:1, uzvaras vārtus gūstot Aleksandram Komaristijam.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 56 sekundes.

Savukārt sešu uzvaru sēriju pārtrauca aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda, kas savā laukumā ar 2:3 (0:0, 2:0, 0:3) piekāpās Novosibirskas "Sibirj".

Visus trīs vārtus viesi guva trešās trešdaļas pirmajās 12 minūtēs, uzvaras ripu vārtos raidot somam Jarno Koskirantam.

Kulda turpina atkopties no savainojuma un šim mačam pieteikts nebija. Viņš laukumā nav devies jau kopš 10.septembra.

Tikmēr piekto panākumu pēc kārtas izcīnīja latviešu speciālista Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kas ar 4:3 (1:1, 2:2, 0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā pārspēja uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv", sagādājot tai trešo neveiksmi pēc kārtas.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ņikita Dvurečenskis, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja soms Jarko Imonens.

No savas komandas pēdējiem 11 mačiem Sprukts izlaidis jau desmit un pašlaik atrodas "Lokomotiv" vienības traumēto spēlētāju sarakstā.

Uzvaru guva arī Mitišču "Atlant", kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs, kas ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) savā laukumā pārspēja Horvātijas vienību Zagrebas "Medveščak".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pa 45 punktiem 16 spēlēs ir Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA komandām, bet Maskavas "Dinamo" ar 33 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

"Torpedo" komanda ar 28 punktiem ir piektā, bet Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" un "Lokomotiv" tikušas pie attiecīgi 18 un 16 punktiem, ieņemot attiecīgi desmito un 11.vietu. Tikmēr "Atlant" ar 15 punktiem ir 13.vietā starp 14 vienībām.

Austrumu konferencē līderes godā ir Magņitogorskas "Metallurg" vienība, kas tikusi pie 38 punktiem 16 cīņās.

"Salavat Julajev" vienība izcīnījusi 29 punktus, kas dod ceturto vietu, bet "Baris" hokejisti iekrājuši 27 punktus, atrodoties pozīciju zemāk.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā spēkosies ar līgas līderi SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!