Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ceturtdien guva vārtus un veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, ar precīzu metienu atzīmējoties trešajā duelī pēc kārtas, kamēr Mārtiņa Karsuma vārti pagarinājumā atnesa Maskavas "Dinamo" komandai uzvaru.

Tikmēr Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" nodrošināja vietu vietu izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā.

Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" viesos ar 2:4 (1:3, 1:1, 0:0) piekāpās Maskavas CSKA.

Daugaviņš ar vārtu guvumu atzīmējās spēles 11.minūtē, kad panāca neizšķirtu 1:1. Savukārt rezultatīvu piespēli viņš nopelnīja otrā perioda pēdējā sekundē, kad asistēja Nikolaja Žerdeva vārtu guvumā.

Latviešu uzbrucējs šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja septiņos no astoņiem iemetieniem, bloķēja vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja divas soda minūtes.

Daugaviņš vārtus guvis trīs spēlēs pēc kārtas. Pirms tam viņš pretinieku vārtsargu nespēja pārspēt 20 mačos pēc kārtas, sausajai sērijai ieilgstot vismaz trīs mēnešus. Tāpat viņš otro maču pēc kārtas atzīmējies ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Latvijas hokejists šajā KHL sezonā 46 spēlēs izcēlies ar desmit vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", kas pēc zaudējuma vēl nenodrošināja vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tieši Karsums ar gūtiem vārtiem pagarinājumā atnesa maskaviešiem uzvaru. Latviešu uzbrucējs vārtus guvis divās spēlēs pēc kārtas.

Karsums šajā spēlē laukumā bija 17 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un izpildīja četrus spēka paņēmienus.

Karsums šosezon 51 spēlē izcēlies ar 15 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Viņš tikai par diviem punktiem atpaliek no savas rezultatīvākās KHL sezonas, ko viņš aizvadīja 2012./2013.gada sezonā, būdams vēl Rīgas "Dinamo" hokejists.

Tikmēr Bārtulis šajā mačā laukumā bija 26 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja trīs metienus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Savukārt Kuldas pārstāvētā "Jokerit" savā laukumā ar 4:5 (2:1, 1:1, 1:3) piekāpās Kazaņas "Ak Bars", taču nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Kulda šajā spēlē laukumā bija 12 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus.

Citā mačā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA savā laukumā ar 6:2 (3:1, 2:0, 1:1) pārspēja "Soči" komandu.

Priekšpēdējo spēli šosezon aizvada Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā uzņem Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvēto, kā arī bijušā rīdzinieku trenera Arta Ābola vadīto Toljati "Lada" komandu.

Visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 134 punktiem 59 spēlēs tagad ir CSKA, bet tikpat punktu ir arī SKA, kas gan pamatlaikā izcīnījusi mazāk uzvaru. Tālāk ar 110 punktiem seko Jaroslavļas "Lokomotiv", punkts mazāk ir Maskavas "Dinamo", bet pie 104 punktiem tikusi "Topedo" vienība. Sestā un septītā ir Minskas "Dinamo" un Maskavas apgabala "Vitjaz", kas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā. Astotā ar 93 punktiem 60 spēlēs ir "Jokerit", bet no tās par pieciem punktiem atpaliek "Soči".

Tikmēr Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 58 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp Rietumu konferences 14 komandām un jau labu laiku zaudējusi izredzes sasniegt Gagarina kausa izcīņu, turklāt arī pēc sezonas noslēguma saglabās noslēdzošo vietu konferencē.

Austrumu konferencē līderei Magņitogorskas "Metallurg" ir 122 punkti 59 mačos, kam ar 106 punktiem 59 spēlēs kā Černiševa divīzijas līdere seko Omskas "Avangard". Trešā ar 106 punktiem ir "Ak Bars", bet par desmit punktiem atpaliek Čeļabinskas "Traktor", kam seko Astanas "Baris" un Ufas "Salavat Julajev", kas guvušas attiecīgi 90 un 85 punktus. Šis sešinieks jau nodrošinājis vietu Gagarina kausa izcīņā.

Tikmēr aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar 83 punktiem 59 spēlēs ir astotā. No tās par diviem punktiem atpaliek Novosibirskas "Sibirj", turklāt abām komandām līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt pa vienai spēlei.

Savukārt "Lada" ar 64 punktiem 58 mačos ieņem 14.vietu, bet arī jau kādu laiku zaudējusi izredzes tikt izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!