Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latviešu uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums sestdien katrs guva pa vārtiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Latvijas speciālista Harija Vītoliņa trenētajai Maskavas "Dinamo" izbraukumā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) pārspēt latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Kazahstānas komandu Astanas "Baris".

Mača rezultāts tika atklāts vien otrajā trešdaļā, kad to 22.minūtē paveica Karsums, savukārt Daugaviņš viņam piebalsoja nākamajā minūtē, izvirzot viesus vadībā jau ar 2:0.

"Baris" komandai ilgi neizdevās atgūt kaut vienus vārtus, taču tas 48.minūtē izdevās kanādiešu uzbrucējam Dastinam Boidam. Mača izskaņā mājinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču panāk neizšķirtu viņiem neizdevās.

Daugaviņš šajā mačā laukumā pavadīja 16 minūtes un 35 sekundes, veicot četrus metienus pa pretinieku vārtiem un divas reizes bloķējot sāncenšu raidījumus.

Savukārt Karsums nospēlēja 12 minūtes un 47 sekundes, izdarīja trīs metienus, kā arī uzvarēja abos iemetienos, kuros piedalījās. Tāpat latvieša rēķinā viens bloķēts metiens.

Pēc gūtiem vārtiem Daugaviņš šosezon desmit spēlēs guvis piecus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles, savukārt Karsuma rēķinā divi gūti vārti.

Tikmēr Bārtulis šajā cīņā laukumā pavadīja 22 minūtes un 34 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks komandā. Pa šo laiku latvietis izpildīja trīs metienus.

Uzvaras vārtus viesi guva jau pagarinājuma 37.sekundē.
Savukārt pie ļoti pārliecinošas uzvaras sestdien tika Omskas "Avangard", kas savā laukumā ar 8:1 (3:0, 3:1: 2:0) sagrāva līgas jaunpienācēju "Soči".

Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem izcēlās Sergejs Širokovs.
Pie jau desmitās uzvaras šosezon desmit aizvadītās spēlēs sestdien tika līgas līdervienība Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 7:1 (1:0, 1:1, 5:0) trešajā trešdaļā sagrāva Podoļskas "Vitjaz" pretestību.

Sanktpēterburgas kluba rindās ar trīs vārtiem jeb "hat trick" izcēlās Jevgēņijs Dadonovs.

Zaudējumu piedzīvojusi Mitišču "Atlant" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šī Krievijas vienība izbraukumā ar 2:4 (1:2, 1:2, 0:0) piekāpās nākamajiem Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" pretiniekiem Helsinku "Jokerit" no Somijas.

Pie kārtējā panākuma izdevies tikt arī pašreizējiem Gagarina kausa glabātājiem Magņitogorskas "Metallurg", kas savā laukumā ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Novokuzņeckas "Metallurg".

Divus vārtus pašreizējo KHL čempionu labā guva Bogdans Potekins.

KHL Rietumu konferences kopvērtējuma vadībā ar maksimālajiem 30 punktiem desmit spēlēs atrodas SKA, kas nu kļuvusi arī par līgas līdervienību. Par trim punktiem atpaliek Maskavas CSKA, bet 22 punkti ir trešajā vietā esošajai Maskavas "Dinamo". Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem ir septītie, bet "Torpedo" iekrājuši par punktu mazāk un noslēdz labāko astoņnieku, kamēr "Atlant" ar astoņiem punktiem ir priekšpēdējie 14 vienību konkurencē.

Savukārt Austrumu konferencē līderes godā ir Magņitogorskas "Metallurg", kas tikuši pie 29 punktiem 11 cīņās, bet ar 23 punktiem seko "Avangard". Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" tikusi pie 15 punktiem desmit spēlēs un ir ceturtā, bet "Baris" iekrājusi 14 punktus 11 cīņās, ieņemot sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!