Foto: DELFI
Pieminot Latvijā traģēdijā bojā gājušos, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta Rīgas "Dinamo" spēle Astanā pret vietējo "Baris" piektdien sākās ar klusuma brīdi. Ar klusuma brīdi sāksies arī citi sporta pasākumi, bet vēl vairāki atcelti.

Kā portālam "Delfi" apstiprināja valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, "Dinamo" ar lūgumu sākt spēli ar klusumu brīdi vērsās pie KHL, kas arī apstiprinājis un respektējis kluba lūgumu.

Tāpat ar klusuma brīdi piektdien Liepājā sāksies boksa šovs "Bigger's Better", kura ietvaros risināsies arī cīņa par IBA pasaules čempiona titulu starp Mairi Briedi un Ļubošu Šudu. Kā skaidroja pasākuma rīkotāju pārstāvis Raimonds Zeps, paredzēto cīņu nav plānots atcelt, jo tās ir starptautiskas sacensības, kuras tiešraidē translēs "Eurosport".

Klusuma brīdis būs arī Igaunijā, Pērnavā, pirms Baltijas Basketbola līgas spēles starp Latvijas vicečempioniem "Ventspils" un "Parnu", portālam "Delfi" apliecināja "Ventspils" pārstāve Solvita Pleinica. "Spēle notiks, jo tās ir starptautiskas sacensības, taču esam kopā šajā smagajā un grūtajā brīdī ar cietušo ģimenēm Latvijā."

Tikmēr Latvijas Hokeja federācija piektdien ārkārtas sēdē nolēma izsludināt trīs sēru dienas - 23., 24. un 25. novembrī. Šajās dienās tiek atliktas visas Latvijas Hokeja federācijas organizētās spēles Latvijas virslīgas hokeja čempionātā un Latvijas jaunatnes meistarsacīkstēs hokejā.

Nedēļas nogalē Siguldā bija plānots atklāt saldēto distanču slēpošanas trasi, taču, ņemot vērā traģēdiju, pasākums pārcelts. Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra un 1,25 kilometru garās saldējamās distanču slēpošanas trases atklāšana notiks 30.novembrī plkst.12.00.

Šajā nedēļas nogalē Ogrē bija plānots arī LaMSF Motokrosa laureātu apbalvošanas pasākums. Tomēr LaMSF motokrosa komisija ir pieņēmusi lēmumu atcelt sportistu apbalvošanas pasākumu. Par to, kad un kur tiek pārcelts šis Laureātu apbalvošanas pasākums, LaMSF paziņos nākamnedēļ.

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā veikala "Maxima" ēkai iegruvis jumts. Traģēdijā bojā gājuši vairāki desmiti cilvēku, un upuru skaits pieaug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!