Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējie Gagarina kausa ieguvēji Kazaņas "Ak Bars" svētdien noslēdza sezonu jau Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

"Ak Bars" svētdien notikušajā Austrumu konferences ceturtdaļfināla sestajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 2:3 (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1) otrajā pagarinājumā piekāpās Novosibirskas "Sibirj" hokejistiem, piekāpjoties arī sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4.

Zīmīgi, ka Kazaņas klubs otrajā trešdaļā pēc Jevgēņija Medvedeva un Aleksandra Svitova metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, taču noslēdzošajā periodā Dmitrijs Kugriševs un Aleksandrs Kutuzovs panāca neizšķirtu.

Savukārt uzvaras vārtus "Sibirj" labā cīņas 86.minūtē guva Stepans Saņņikovs.

Līdz ar to "Ak Bars" komandai, kas Gagarina kausu izcīnīja 2009. un 2010.gadā, sezona noslēgusies jau turnīra pirmajā kārtā. Pērn vienībai izdevās aizspēlēties līdz pat Austrumu konferences finālam.

Noslēdzoties šīs sezonas KHL regulārajai sezonai, "Ak Bars" Austrumu konferencē ar iegūtiem 100 punktiem ieņēma trešo vietu, kamēr "Sibirj" ar 87 punktiem bija sestie.

Otrajā kārtā "Sibirj" tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg", kas Gagarina kausa pirmajā kārtā ar 4-1 pieveica līgas jaunpienācējus Vladivostokas "Admiral".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!