Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Edgars Kulda saprot, ka pēc pāriešanas no junioru hokeja uz profesionālu neviens viņam uzreiz visu neliks rokās, atklāja pats spēlētājs.

Kulda aizpērn tika nosaukts par prestižākā Kanādas junioru turnīra Memoriālā kausa vērtīgāko hokejistu, tomēr sekojošajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā viņu vien septītajā kārtā ar 193.numuru izvēlējās Arizonas "Coyotes" komanda. Pērn "Coyotes" izvēlējās Kuldam nepiedāvāt līgumu, bet jūlija beigās viņš panāca vienošanos ar "Dinamo".

"Tā kā biju tikko pārnācis no junioru hokeja, sapratu, ka man būs jāgaida sava iespēja un visu uzreiz neliks rokās. Tā iespēja radās, un tagad cenšos progresēt no spēles uz spēli. Tomēr, protams, nejūtos kā stabils spēlētājs - nekad nedrīkst tā justies. Nupat Lauris Dārziņš palika rezervē, bet viņš ir komandas līderis - katra spēle jāaizvada kā pēdējā," uzsvēra Kulda.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikilu, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Kā atklāja Kulda, pirmo reizi viņa karjeras laikā uzbrucēja pārstāvētā komanda sezonas laikā piedzīvojusi trenera maiņu.

"Pēdējās piecās spēlēs esam rādījuši labu sniegumu, mūsu spēle kļūst arvien labāka, cīnāmies viens par otru. Var redzēt, ka Sējējs ļoti labi zina hokeju un pieņem pareizus lēmumus. Pirmoreiz manā dzīvē sezonas laikā nomainīts treneris, pagaidām var redzēt, ka pārmaiņas ir uz labu," stāstīja patlaban 21 gadu vecais Kulda.

Šosezon aizvadītajos 28 mačos Kulda izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

"Dinamo" ar 62 punktiem 49 spēlēs ieņem 12.pozīciju Rietumu konferencē, no pirmā astotnieka atpaliekot par 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!