Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar aizsargu Gunti Galviņu, kurš savulaik uz brīdi bija arī komandas kapteinis.

Galviņš, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Austrijas atklātā čempionāta komandā no Itālijas "Bolzano", "Dinamo" sistēmā atgriežas pēc divu sezonu pārtraukuma. Pagājušajā sezonā Galviņš "Bolzano" sastāvā regulārajā čempionātā 36 spēlēs guva divus vārtus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet septiņās "play off" spēlēs guva vienus vārtus. Latvijas izlases sastāvā 2015. gada pasaules čempionātā Čehijā Galviņš septiņās spēlēs guva vienus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

29 gadus vecais aizsargs "Dinamo" sastāvā spēlēja pirmajās piecās KHL sezonās, pavisam komandas sastāvā regulārajos čempionātos aizvadot 243 spēles, kurās guva 19 vārtus un atdeva 63 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu "+2" un 143 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20:25 minūtes. Savukārt play-off Galviņš 26 spēlēs izcēlās ar 7 rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnīja lietderības koeficentu "+1" un 16 soda minūtes, vidēji laukumā pavadot 20:03 minūtes. 2013./2014. gada sezonu viņš iesāka citā KHL klubā Hantimansijskas "Jugra" (10 spēles, 1+0), bet pabeidza Zviedrijas spēcīgākās līgas komandā AIK (15 spēles, 1+0).

Latvijas izlases sastāvā Guntis Galviņš ir piedalījies vienās olimpiskajās spēlēs un deviņos pasaules čempionātos, kopumā valstsvienības sastāvā aizvadot 135 spēles (9 vārti un 29 piespēles).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!