Foto: Publicitātes attēli

Uzbrucēji Gatis Gricinskis un Miks Lipsbergs (attēlā), kā arī aizsargs Krists Apsītis nav izturējuši pārbaudes laiku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo", pēc pirmās treniņu nedēļas tiekot no komandas atskaitīti, vēsta vienība.

Rīgas "Dinamo", kas pirmdien "Inbox" ledus hallē, Piņķos, sāka otro treniņnedēļu pirms savas desmitās sezonas KHL čempionātā, trenējās 33 spēlētāju sastāvā, tostarp ar četriem leģionāriem - kanādiešu vārtsargu Džastinu Pītersu, amerikāņu uzbrucēju Deniju Kristo, kā arī kanādiešu uzbrucējiem Koltonu Gilīsu un Brendonu Makmilenu.

Pašlaik 29 gadus vecais uzbrucējs Gricinskis iepriekšējo sezonu pavadīja Alpu hokeja līgā, "Lustenau" komandas rindās 40 regulārā čempionāta spēlēs atzīmējoties ar 13 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm, bet četrās izslēgšanas turnīra cīņās viņš tika pie četrām rezultatīvām piespēlēm. Hokejists bija starp Latvijas izlases kandidātiem dalībai šī gada pasaules čempionātā, tomēr noslēgumā tika svītrots no saraksta.

Tikmēr M.Lipsbergs iepriekšējo sezonu pavadīja Francijas čempionāta klubā Lionas "Lions", kopumā 49 maču laikā izceļoties ar sešiem vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 23 gadus vecais aizsargs Apsītis iepriekšējo sezonu pavadīja Latvijas čempionātā. Vispirms viņš Rīgas "Prizma" rindās 24 spēlēs guva astoņus vārtus un veica desmit rezultatīvas piespēles, bet pēc tam hokejists pievienojās Ogres "Kurbadam", kļūstot par valsts čempionu. Šī vienības rindās viņš kopumā 17 spēlēs atzīmējās ar diviem vārtiem.

Nedēļas nogalē "Dinamo" hokejisti dosies uz tradicionālo treniņnometni Valmierā, kur aizvadīs astoņas dienas.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 33 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 23 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga".

Vienošanās ir panākta ar vārtsargiem Jāni Kalniņu un Džastinu Pītersu, aizsargiem Uvi Balinski, Gunti Galviņu, Aleksandru Jerofejevu, Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Karlu Stoleriju un Kristapu Zīlu, kā arī uzbrucējiem Māri Bičevski, Kirilu Galohu, Koltonu Gilīsu, Georgu Golovkovu, Miku Indraši, Nikolaju Jeļisejevu, Deniju Kristo, Lukasu Lesio, Robertu Lipsbergu, Brendonu Makmilenu, Gintu Meiju, Frenku Razgalu, Miķeli Rēdlihu un Gunāru Skvorcovu. Ar pārbaudes laika līgumiem treniņos piedalās aizsargi Nerijus Ališausks, Ralfs Freibergs, Rolands Gritāns un Ēriks Ševčenko, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Ņikita Jevpalovs un Juliāns Misjus. Savukārt no "Rīgas" komandā šobrīd ir piesaistīti vārtsargs Antons Naumovs, aizsargs Renārs Kārkls un uzbrucējs Emīls Ģēģeris.

Pēc aizvadītās sezonas Rīgas "Dinamo" komanda atkal gandrīz visiem saviem spēlētājiem ļāva kļūt par brīvajiem aģentiem - 31 spēlētājs starpsezonā nokļuva neierobežoti brīvā aģenta statusā, bet deviņi kļuva par ierobežoti brīvajiem aģentiem.

Tiesa, šādi Rīgas "Dinamo" komanda rīkojusies arī citus gadus, vēlāk saslēdzot līgumus ar hokejistiem.

Neierobežoti brīvā aģenta statusu izmantoja aizsargs Oskars Cibuļskis, kļūstot par uzbrucēja Andra Džeriņa komandas biedru Čehijas augstākās līgas vienībā Hradeckrālovas "Mountfield". Džeriņš un Cibuļskis kopā ar vārtsargu Elvi Merzļikinu tika nosaukti par trim Latvijas izlases labākajiem hokejistiem šī gada pasaules čempionātā.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!