Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" rīcībā ir divi labi vārtsargi - čehs Jakubs Sedlāčeks un zviedrs Jūakims Ēriksons -, bet izteikta pirmā numura vienībai šobrīd vēl nav, sacīja rīdzinieku galvenais treneris soms Kari Heikila.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā pēdējā pirmssezonas pārbaudes spēlē pirms jaunās KHL sezonas savā laukumā ar 4:2 pārspēja Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas, tādejādi izcīnot trešo vietu "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā.

"Šī bija laba nedēļa. Šos mačus aizvadījām psiholoģiski noturīgi. Protams, vēlējāmies spēlēt finālā, taču šodien ar komandu esmu ļoti apmierināts. Uzvarējām, un hokejisti darīja, ko varēja," pēc mača preses konferencē sacīja Heikila. "Tagad atpūtīsimies vienu dienu un sāksim gatavoties jaunajai KHL sezonai."

"Mums komandā ir divi labi vārtsargi. Pirms katras spēles jāizlemj, kurš spēlēs, jo izteikta pirmā numura mums pašlaik nav," atzina speciālists.

Tikmēr Minskas kluba pašreizējais galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs izteicās, ka šis mačs bijis līdzīgs iepriekšējam, ko viņa vadītā vienība šī turnīra ietvaros aizvadīja pret Rīgas "Dinamo".

"Arī šoreiz pretinieks atklāja rezultātu un mums bija jādzenas viņiem pakaļ. Taču nespējām izlīdzināt rezultātu, turklāt ielaidām ripu tukšos vārtos," pauda treneris.

Jau vēstīts, ka par "Latvijas Dzelzceļa" kausa uzvarētāju otro gadu pēc kārtas ceturtdien tika kronēta Kazaņas "Ak Bars", kas finālmačā ar 2:0 pieveica Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs.

Par šī turnīra vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts Aleksandrs Svitovs ("Ak Bars"), kamēr labākā vārtsarga gods tika Emīlam Garipovam ("Ak Bars"), bet aizsarga - zviedram Stefanam Kronvalam ("Lokomotiv"). Tikmēr par labāko uzbrucēju tika nosaukts Rīgas "Dinamo" vāciešu leģionārs Fēlikss Šics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!