Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēle pret Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Dinamo" komandu bija viena no labākajām Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" vārtsarga Krisa Holta izpildījumā, pastāstīja hokejists.

Kā ziņots, pirmdien notikušajā spēlē Rīgas "Dinamo" savā laukumā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Jānis Sprukts, bet Holts atvairīja visus 30 pretinieku metienus, aizvadot savu ceturto "sauso" spēli šosezon.

Šī Latvijas klubam bija trešā spēle KHL čempionātā šogad.

"Abas komandas spēlēja ļoti pacietīgi, pieturoties katram pie sava spēles plāna. Līdz ar to vienlīdzīgā cīņā vārti tā arī netika gūti, bet beigās visu izšķīra viens metiens," pēc mača atzina Holts. "Šķita, ka mača izskaņā Maskavas "Dinamo" sāka aktīvāk meklēt iespējas gūt vārtus, uzbrucēji ļoti apņēmīgi centās izlauzties cauri mūsu aizsardzībai, taču komandas biedri ļoti veiksmīgi pieturēja ripu. Tieši tā arī uzvarējām - metām ripu pretinieku vārtu virzienā un centāmies par to cīnīties."

"Šī bija viena no manām labākajām spēlēm. Daudz ko izšķīra divi piešķirtie soda metieni uz maniem vārtiem, kas allaž ir viens no pagrieziena punktiem mača gaitā. Šķiet, ka spēlētāji pēc manis atsistajām ripām ieguva lielāku pārliecību," turpināja Holts. "Ja godīgi, es nesaprotu, kā tas varēja notikt, ka uz maniem vārtiem tika piešķirti divi soda metieni. Abas reizes, kad ar nūjas sišanu pa ledu signalizēju, ka tūlīt viņu spēlētājs atgriezīsies laukumā, mūsu aizsargi atkāpās un visu it kā darīja pareizi. Taču likās, ka abos gadījumos noraidītais spēlētājs uzreiz neiesaistījās spēlē un pāris sekundes speciāli pagaidīja pie borta."

"Pāris reizes redzēju, ka soda laiks jau iztecējis, bet spēlētājs stāv un gaida ripas pārķeršanu. Tas ir ļoti viltīgs paņēmies - riskants, taču, kā pierādīja spēle, iedarbīgs," secināja Rīgas "Dinamo" vārtsargs.

"Maskavas "Dinamo" ir mūsu principiālākais pretinieks, taču tajā pašā laikā visi mīlam spēles pret viņiem. Es izbaudu sacenšanos ar Leonīdu Komarovu, jo visas spēles garumā nemitīgi viens otru bakstām un uzkurinām. Kad Komarovs izpildīja soda metienu, biju ļoti uztraucies, jo, ja viņš būtu iemetis, nebūtu tam ticis pāri līdz pat mača beigām," teica Holts.

Kā ziņots, savās šī gada pirmajās KHL spēlēs Rīgas "Dinamo" aizvadītās nedēļas ceturtdienā savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā zaudēja Maskavas "Spartak" komandai, bet sestdien ar 2:4 piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

Holts atzina, ka šajos mačos Rīgas "Dinamo" hokejisti spēlējuši kā pērtiķi.

"Mums klājās patiešām grūti. Ja pirmā spēle vēl bija kaut cik līdzīga, tad otrajā pret SKA pieļāvām ļoti daudz kļūdu, bet es pats ielaidu vienkārši briesmīgus vārtus. Visiem šoreiz vajadzēja iegūt jaunas emocijas un izcīnīt uzvaru, lai atgūtos. Lai arī rezultāts ir tikai 1:0, visi spēlēja labi un padarīja savu darbu. Man pašam šķiet, ka spēles, kur rezultāts beigās ir 0:0, ir pašas interesantākās," atzina Holts.

Šosezon aizvadītajās 33 KHL spēlēs Holts vidēji ielaidis 2,28 ripas un atvairījis 92% pretinieku metienu.

Piektdien Rīgas "Dinamo" sāks četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā ik pēc dienas pauzes tiksies ar pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošo Maskavas CSKA komandu, kuru vada Latvijas vienībai labi zināmais slovāks Jūliuss Šuplers, Jekaterinburgas "Avtomobilist", Astanas "Baris" un Čeļabinskas "Traktor".

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 53 punktiem 38 spēlēs ieņem septīto vietu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!