Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" kapteinis Miks Indrašis svētdien Astanā notikušajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Zvaigžņu spēlē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr viņa pārstāvētā Bobrova divīzijas komanda miniturnīrā palika pēdējā starp četrām vienībām.

Zvaigžņu spēles miniturnīra pusfinālā Bobrova divīzijas komanda vispirms ar 5:6 (1:2, 4:3, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Černiševa divīzijai.

Indrašis šajā cīņa rezultatīvi piespēlēja Bobrova divīzijas piekto vārtu guvumā, kas Ņikitam Gusevam desmit sekundes pirms pamatlaika beigām ļāva rezultātu izlīdzināt. Savukārt pēc tam "bullīšos" uzvaru Černiševa divīzijai nodrošināja Vladimirs Tkačovs, bet latvietis pie iespējas izpildīt pēcspēles metienu netika.

Tikmēr otrā pusfinālā Tarasova divīzija ar 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) arī pēcspēles metienos pārspēja Harlamova divīziju.

Savukārt cīņā par trešo vietu Zvaigžņu spēles miniturnīrā Indrašis izcēlās ar gūtiem vārtiem, bet Bobrova divīzija ar 4:8 (2:3, 2:5) piekāpās Harlamova divīzijas komandai.

Tieši Indrašis šī mača sestajā minūtē panāca izlīdzinājumu 2:2, bet turpinājums Bobrova divīzijai nebija sekmīgs, nonākot iedzinējos ar 2:5 un pēcāk ciešot zaudējumu visā spēlē.

Vēlāk notikušajā Zvaigžņu spēles finālā uzvaru guva Tarasova divīzija, kas ar 5:4 (2:1, 3:3) uzvarēja Černiševa divīzijas komandu.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Dmitrijs Kagarļickis, bet vienus vārtus un trīs piespēles pievienoja Kirils Kaprizovs.

Jau ziņots, ka sestdien Zvaigžņu spēles meistarības konkursos triumfēja Harlamova divīzijas komanda.

Indraši Zvaigžņu spēles dalībnieku vidū iekļāva KHL vadība.

Iepriekšējās trīs KHL Zvaigžņu spēlēs neviens no Rīgas kluba spēlētājiem nepiedalījās, savukārt iepriekšējā šādā cīņā nebija arī neviena Latvijas hokejista, kamēr 2016. gadā starp līgas zvaigznēm bija Oskars Bārtulis un Kaspars Daugaviņš.

KHL Zvaigžņu spēle otro gadu pēc kārtas risinājās pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) parauga, aizvadot četru divīziju miniturnīru. Katrs mačs ilga 20 minūtes, kas bija sadalītas pa diviem puslaikiem.

Pirmā KHL Zvaigžņu spēle notika Maskavā, Sarkanajā laukumā, otrā tika aizvadīta Minskā, trešā notika Sanktpēterburgā, bet ceturtā – 2012. gadā – Rīgā, kur sacentās Sanda Ozoliņa un Sergeja Fjodorova komandas. Piektajā KHL sezonā Zvaigžņu spēli aizvadīja Čeļabinskā, sestā notika Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, bet septītā - Sočos, kamēr aizpērn janvārī KHL zvaigznes atkal pulcējās Maskavā, bet pērn paraugmačs notika Ufā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!