Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Mārtiņš Karsums trešdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) pēc septiņu spēļu pārtraukuma atkal guva vārtus, palīdzot Maskavas "Dinamo" komandai viesos gūt uzvaru pār Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Maskavas klubs viesos guva uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:0, 2:0, 0:1), tiekot pie ceturtā panākuma pēdējos piecos mačos.

Karsums spēles 31. minūtē, brīdī, kas uz noraidīto soliņa atradās Kulda, skaitliskajā vairākumā atklāja cīņas rezultātu, bet jau pēc sešām sekundēm Artjoms Fjodorovs pārsvaru dubultoja.

Trešā perioda sākumā Marko Antilla vienus vārtus atguva, taču atspēlēties "Jokerit" nespēja un cieta piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Karsums spēlēja 18 minūtes un 32 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks starp "Dinamo" uzbrucējiem. Viņš divas reizes meta pa vārtiem, izdarīja sešus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā iemetienā un reizi pret viņu tika pārkāpti noteikumi, kas viesiem ļāva spēlēt vairākumā.

Tikmēr Kulda spēlēja 16 minūtes un 32 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, otrajā periodā nopelnīja divu minūšu noraidījumu par spēli ar augstu paceltu nūju, izdarīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu.

Karsums, kurš Maskavas komandu pārstāv ceturto sezonu, šosezon 15 spēlēs guvis trīs vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt Kulda, kurš otrdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Jokerit" pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Maskavas apgabala "Vitjaz" hokejistiem, šosezon 12 spēlēs ir ticis pie četriem punktiem par piespēlēm.

Zi'bots, ka trešdien pie uzvaras tika Toljati "Lada", kuru pārstāv Kristaps Sotnieks un Edgars Masaļskis, bet galvenais treneris ir Artis Ābols.

"Lada", kuras rindās lielākais spēles laiks bija Sotniekam, viesos guva panākumu ar 4:3 (1:1, 1:2, 2:0), tiekot pie trešās uzvaras pēdējos piecos mačos, bet pretiniekiem sagādājot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētājiem spēlē, kuras izskaņā arēnā pazuda apgaismojums, pa diviem vārtiem guva Andrejs Ivanovs un Ņikita Filatovs, kuram arī punkts par piespēli, bet "Avtomobilist" komandā precīzi bija Pāvels Turbins, Anatolijs Goliševs un Nikolajs Timašovs.

Rezultātu cīņas septītajā minūtē atklāja viesi, bet pusotru minūti vēlāk laukuma saimnieki atjaunoja līdzsvaru. Rezultatīvas bija otrā perioda beigas, jo nepilnu piecu minūšu laikā tika gūti trīs vārti. "Avtomobilist" spēja izvirzīties vadībā ar 3:1, taču trešdaļas pēdējā minūtē Filatovs vienus vārtus atspēlēja.

Izšķirošie notikumi risinājās pamatlaika beigās, kad piecas minūtes pirms trešā perioda noslēguma Filatovs panāca izlīdzinājumu 3:3, bet vēl pēc 100 sekundēm Ivanovs vadībā jau izvirzīja viesus.

Tiesa, pēc tam spēlē iestājās negaidīta pauze, jo Jekaterinburgas sporta arēnā "Uraļec" pazuda apgaismojums, kurš tika atjaunots pēc gandrīz 15 minūtēm. Atlikušajās trīs spēles minūtēs rezultāts nemainījās, un viesi svinēja astoto panākumu šosezon 16 aizvadītos mačos.

Sotnieks spēlēja 22 minūtes un 42 sekundes, kas bija lielākais laiks viesu komandā, reizi meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu.

Tikmēr Masaļskis, kurš atlabst no traumas, spēlei netika pieteikts. "Lada" vārtus sargāja Iļja Ježovs, kurš atvairīja 27 no 30 metieniem.

Sotnieks šosezon 14 spēlēs ir izcēlies ar trīs rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Masaļskis ir piedalījies tikai divās KHL spēlēs, pie uzvarām netiekot. Viņš ir atvairījis 86,8% metienu, vidēji mačā ielaižot 3,86 ripas.

Vēl vienā cīņā divkārtējā KHL čempione Kazaņas "Ak Bars" viesos ar 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Astanas "Baris". Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli izdarīja Antons Gļinkins, bet vārtos Emiļs Garipovs atvairīja 25 pretinieku metienus.

"Ak Bars" izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Pie "sausās" uzvaras tika arī Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas aizvadīja pirmo spēli pēc treneru maiņas. "Ņeftehimik" viesos ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Hantimansijskas "Jugra".

Vārtus guva baltkrievs Sergejs Stasjs un kanādietis Džefrijs Kinreids, bet vārtos soms Ville Kolpanens atvairīja 31 metienu.

Vēstīts, ka pirmdien "Ņeftehimik" galvenā trenera amatu zaudēja Jevgēņijs Popihins, bet viņa vietā tika iecelts Nikolajs Solovjovs.

Visas līgas un Rietumu konferences kopvērtējuma līdere ar 43 punktiem 18 mačos ir Maskavas CSKA vienība, kamēr 39 punkti 17 spēlēs ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajai Sanktpēterburgas SKA. Trešo vietu ar 33 punktiem 16 mačos ieņem Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra un Ģirts Ankipāns, bet ceturtā ar 32 punktiem 18 cīņās ir Maskavas "Dinamo".

Tikmēr "Jokerit" ar 23 punktiem 17 mačos atrodama astotajā vietā, bet Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 15 mačos ir pēdējā Rietumu konferencē un visā līgā.

Savukārt Austrumu konferences pirmajā vietā ar 34 punktiem 17 spēlēs atrodas Magņitogorskas "Metallurg". Astotajā vietā ar 23 punktiem 17 spēlēs ir "Lada", bet Vladivostokas "Admiral", kuras kapteinis ir Oskars Bārtulis, ar 18 punktiem 15 mačos ir 13.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!