Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ceturtdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās "Soči" spēlētājiem.

Rezultātu Karsums atklāja 38.minūtē, tomēr trešajā trešdaļā "Soči" spēja nodrošināt uzvaru - vispirms izcēlās Andrejs Kosticins, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām precīzs bija kanādietis Eriks O'Dells. Šis Soču klubam bija ceturtais panākums pēc kārtas.

Karsums šajā mačā nospēlēja 18 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā izpildīja trīs metienus un četrus spēka paņēmienus.

Šosezon latviešu uzbrucējs septiņos KHL mačos izcēlies ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zaudējumu ceturtdien piedzīvoja Austrumu konferences līdere Omskas "Avangard", ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) izbraukumā piekāpjoties Kazaņas "Ak Bars", kas vienīgos vārtus iemeta pašā trešās trešdaļas sākumā, atzīmējoties kanādietim Džastinam Azevedo.

Neveiksmi cieta arī pagājušās sezonas līgas čempioni Magņitogorskas "Metallurg", kas ar 3:5 (2:1, 1:3, 0:1) viesos piekāpās Čeļabinskas "Traktor". Uzvarētājiem divus vārtus guva Artjoms Sevaņkajevs.

Jau vēstīts, ka zaudējumu vajātā Rīgas "Dinamo" komanda ceturtdien pirmoreiz šosezon iemeta vārtus trešajā trešdaļā, tomēr viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Minskas "Dinamo" vienībai.

Rezultātu Minskas "Dinamo" atklāja pusotru minūti pirms otrās trešdaļas beigās, kad izcēlās Jevgēņijs Koviršins, bet trešajā trešdaļā izlīdzinājumu panāca Lauris Dārziņš, izceļoties otrajā spēlē pēc kārtas. Pagarinājumu Latvijas komanda iesāka mazākumā un kapitulēja jau pēc 41 sekundes, kad precīzs bija kādreizējais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mets Elisons.

Šī bija vien otrā spēle šosezon, kurā Rīgas "Dinamo" tika pie kopvērtējuma punktiem un tā joprojām ir pēdējā vietā visā līgā. Vienība zaudējusi četros mačos pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 24 punktiem deviņās spēlēs ir Maskavas CSKA, bet otro vietu ar 17 punktiem ieņem savas divīzijas līdere Sanktpēterburgas SKA. Vēl pa 19 punktiem ir "Soči" un Maskavas "Dinamo" kontā, pie 18 punktiem tikusi Jaroslavļas "Lokomotiv", bet sestā ar 17 punktiem ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komanda.

Tikmēr Latvijas uzbrucēja Artūra Kuldas pārstāvētā Helsinku "Jokerit" vienība guvusi 12 punktus septiņās spēlēs, kas šai vienībai dod devīto vietu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar trim punktiem astoņās spēlēs ir noslēdzošajā, 14.pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 18 punktiem deviņās spēlēs ir Omskas "Avangard", bet Kristapa Sotnieka un Edgara Masaļska pārstāvētā Toljati "Lada", ko vada Artis Ābols, ar 14 punktiem ir astotā, kamēr Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" ar desmit punktiem atrodama 11.pozīcijā.

Tagad Latvijas komandu gaida trīs mājas spēļu sērija, kura tiks iesākta sestdien ar maču pret Novosibirskas "Sibirj". Šī vienība ar 14 punktiem ir piektajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!