Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums ceturtdien veica rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, bet viņa pārstāvētā Maskavas "Dinamo" svarīgā cīņā ar 4:5 (1:0, 1:2, 2:3) savā laukumā piekāpās citai šīs pilsētas komandai "Spartak".

Šis zaudējums nelabvēlīgi ietekmējis Maskavas "Dinamo" izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, jo "Spartak" ir viena no tās galvenajām konkurentēm.

Tieši pēc Karsuma piespēles Mihails Varnakovs septītajā minūtē atklāja mača rezultātu, turklāt rezultāts 1:0 saglabājās ilgu laiku. Neizšķirtu "Spartak" panāca vien 32.minūtē, bet tikai 69 sekundes vēlāk Ivans Igumnovs no jauna vadībā vadībā izvirzīja "Dinamo".

Tiesa, 38.minūtē Dmitrijs Čerņihs panāca izlīdzinājumu 2:2, bet noslēdzošās trešdaļas sākumā "Spartak" nepilnas minūtes laikā guva divus vārtus un ieguva drošu vadību. 48.minūtē Aleksandrs Hohlačovs panāca jau 5:2, tomēr turpinājumā "Dinamo" spēja atgriezt intrigu.

Vispirms 55.minūtē Iļja Ņikuļins vienus vārtus atguva, bet priekšpēdējā minūtē Vladimirs Brjukins panāca vairs tikai 4:5. Noslēgumā mājinieki vēl vienus vārtus atspēlēt gan nespēja.

Karsums šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja divas soda minūtes par pretinieka klupināšanu.

Latviešu uzbrucējs šosezon 31 mačā izcēlies ar diviem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

Citviet ceturtdien trīs zaudējumu sēriju pārtraukusi aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star", kas izbraukumā ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Minskas "Dinamo".

Kulda šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem un bloķēja trīs pretinieku raidījumus.

Sesto uzvaru pēc kārtas ceturtdien izcīnījusi Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kas savā laukumā ar 7:2 (2:1, 4:0, 1:1) pārspēja grūtībās nonākušo Vladivostokas "Admiral".

Uzvarētāju rindās lielisku maču aizvadīja Nikolajs Prohorkins, kurš guva četrus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Vēl vienā ceturtdienas mačā zaudējumu piedzīvoja Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kuras rindās joprojām traumas dēļ nespēlē latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks. Šī vienība savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās Novosibirskas "Sibirj". Vienīgos vārtus šī mača 58.minūtē iemeta Patriks Zakrisons.

"Lada" pēdējo piecu maču laikā piedzīvojusi četrus zaudējumus.

Pie uzvaras rezultatīvā spēlē ceturtdien tika Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. "Lokomotiv" vienība rezultatīvā mačā izbraukumā ar 6:5 (0:2, 4:1, 1:2, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ".

Abas vienības šajā mačā spēja atspēlēties no divu vārtu deficīta, bet uzvaru "Lokomotiv" vienībai pagarinājuma 41.sekundē nodrošināja Brendons Kozuns.

Citā mačā jau ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja viena no Austrumu konferences vadošajām vienībām Omskas "Avangard", kas ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:1) savā laukumā piekāpās Čeļabinskas "Traktor".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 132 punktiem 52 mačos ir Sanktpēterburgas SKA, kurai ar 118 punktiem seko Maskavas CSKA. Tāpat 95 punktus guvusi Helsinku "Jokerit", bet 91 punktu savākusi Jaroslavļas "Lokomotiv".

Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 84 punktiem ir piektā un arī nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, bet Maskavas "Dinamo" ar 75 punktiem 53 mačos atrodas vien devītajā pozīcijā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot par diviem punktiem.

Astotajā vietā esošajai Čerepovecas "Severstaļ" ir 77 punkti 52 spēlēs.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 48 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot deviņus punktus.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 94 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 81 punktu ir Omskas "Avangard". Tiesa, pēc iegūtajiem punktiem tas gan ir vien sestais rādītājs, priekšā esot arī Jekaterinburgas "Avtomobilist", Magņitogorskas "Metallurg", Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 80 punktiem atrodama septītajā pozīcijā, devītajā pozīcijā esošo Habarovskas "Amur" apsteidzot par pieciem punktiem. Tikmēr Pekinas "Kuņluņ Red Star" vienība ar 61 punktu ir 11.vietā, bet pirmspēdējā, 13.pozīcijā, ar 47 punktiem atrodas Toljati "Lada".

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!