Foto: F64

Pēc galvenā trenera Harija Vītoliņa atbrīvošanas Maskavas "Dinamo" komanda ir "atdzīvojusies" un sākusi labāk spēlēt, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Maskavas kluba latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Sezonas sākumā uz komandas vadības komandtiltiņa atradās Harijs Vītoliņš, tomēr pirms gadumijas viņš zaudēja galvenā trenera amatu. Savukārt vēl nedaudz ātrāk no komandas tika atbrīvots Vītoliņa palīgs Viktors Ignatjevs.

Pēc Vītoliņa atlaišanas par Maskavas komandas galvenā trenera pienākumu izpildītāju līdz sezonas beigām kļuva Sergejs Oreškins.

Vītoliņa vadībā "Dinamo" 45 spēlēs izcīnīja 70 punktus, bet pēc treneru maiņas regulārā čempionāta atlikušajās 15 cīņās klubs guva vēl 35 punktus, kas tam Rietumu konferencē ļāva ieņemt piekto vietu.

"Manuprāt, rezultāti paši par sevi liecina par to, kā treneru rokāde izmainīja komandu. Pēc trenerumaiņas spēlētāji "atdzīvojās" un sāka spēlēt labā," Maskavas klubs citē Karsumu.

Karsums šosezon pēdējo spēli aizvadīja 27. novembrī, bet pēc tam pleca savainojuma dēļ laukumā vairs nedevās. Latvijas hokejistam janvārī tika veikta pleca operācija, pēc kuras atveseļošanās ilgs piecus līdz sešus mēnešus, tāpēc sezona Karsumam noslēdzās priekšlaicīgi un viņš nepalīdzēs arī Latvijas izlasei pasaules čempionātā.

"Lēnām atgriežos pie tās formas, kāda bija agrāk, atveseļošanās process rit labi. Ir pagājuši trīs mēneši, esmu jau sācis sporta zālē strādāt ar svariem. Pagaidām ārsts vēl neļauj iet uz ledus, jo varu pakrist, līdz ar to visa rehabilitācija būs vējā," uzsvēra Karsums.

Izslēgšanas spēlēs Maskavas klubs konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-0 uzveica "Soči" komandu, bet pusfinālā ar 2-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA, kas nākamajā kārtā nolika savas čempionu pilnvaras.

"Ko tur vairs sacīt - viņi uzvarēja pelnīti. Varbūt komandai vajadzēja nedaudz citādāk nospēlēt, jo pretiniekiem bija lielisks vairākums. Spēlējot pret komandu, kam ir tāda vairākuma realizācija, noraidīties ir kategoriski aizliegts. Turpretī spēlējot vienādos sastāvos, manuprāt, bijām labāki," stāstīja latviešu uzbrucējs. "Sezonu kopumā vērtēju labi. Protams, vienmēr var labāk, taču hokejs ir neparedzams sporta veids. Tā kā mani piemeklēja trauma, savu sniegumu vērtēt nevaru. Varu pat teikt, ka man personīgi sezona nebija izdevusies, jo ilgi nespēlēju."

Šosezon Latvijas hokejists KHL regulārajā čempionātā 34 spēlēs guva desmit vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

"Starpsezonā komandai vajadzētu uzlabot gan vairākumu, gan mazākumu. Izslēgšanas spēles parādīja, cik tās ir svarīgas spēles sastāvdaļas. Uzvaras tiek izcīnītas nevienādos sastāvos. Pašam starpsezonā atpūsties nesanāks, jo rehabilitācija rit pilnā sparā, laika tikpat kā nav. Patiesībā es jau decembrī atpūtos, tāpēc vajag kvalitatīvi sagatavoties sezonai un visus spēkus ieguldīt fiziskās formas uzlabošanai," komentēja Karsums.

Karsumam 30. aprīlī beigsies līdzšinējā vienošanās ar Krievijas galvaspilsētas komandu, taču kluba ģenerāldirektors Andrejs Safronovs portālam "R-Sport" norādījis, ka ar latviešu uzbrucēju notiek pārrunas par sadarbības turpināšanu.

Sezonu Maskavas "Dinamo" sāka ar diviem latviešiem komandā, taču Kaspars Daugaviņš pēc astoņām spēlēm sezonas sākumā tika ievietots atteikumu draftā un vēlāk viņš nonāca Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandas rīcībā pie Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna, kur aizvadīja ļoti labu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!