Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Tiesnešu departaments izskatīja 2010. gada 12. decembra KHL spēlē starp Kazaņas "Ak Bars"un Rīgas "Dinamo" 57. minūtē notikušo epizodi, kad netika ieskaitīts "Dinamo" vārtu guvums, un atzina, ka spēlēs video atkārtojumu tiesnesis ir pieļāvis kļūdu, vēsta kluba mājas lapa.

14. decembrī nosūtītajā un KHL Tiesnešu departamenta vadītāja A. Poļakova parakstītajā vēstulē teikts: "Galvenais spēles tiesnesis R. Ščeņevs darbojās atbilstoši Nolikumam un līgas normatīvajiem dokumentiem. Videooperatoru tiesnesis V. Bokarjovs pieņēma nepareizu lēmumu, nosakot vārtu guvumu pret Kazaņas "Ak Bars" komandu. Par pieļauto kļūdu (...) V. Bokarjovs atstādināts no KHL čempionāta spēļu tiesāšanas līdz 2010./2011. gada sezonas beigām. KHL atvainojas par videooperatoru tiesneša pieļauto kļūdu."

Neskatoties uz tiesneša kļūdas atzīšanu, spēles rezultāts – 2:1 "Ak Bars" labā – paliek spēkā un mača pārspēle nenotiks.

Kā skaidroja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis, KHL nolikums neparedz pārspēli un "Dinamo" to nemaz nav prasījis. "Klubs vēlējās, lai tiek izvērtēta šī situācija un lai KHL dod savu slēdzienu šajā strīdīgajā situācijā. Lēmuma pieņemšana jau ir KHL ziņā. Katrā gadījumā, mēs neprasījām pārspēli."

Stepītis piebilda, ka sportā reti ir gadījumi, kad tiek pieņemts lēmums par pārspēli. "Jā, basketbolā pēdējo sekunžu gadījumos pieņem šādus lēmumus, bet mēs jau paši pēc tam ielaidām vārtus."

Jau ziņojām, ka Rīgas "Dinamo" Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vadībai iesniedza oficiālu protestu par epizodi 12. decembra KHL regulārā čempionāta spēlē Kazaņā starp vietējo "Ak Bars" un Rīgas "Dinamo" komandām, kad spēles 57. minūtē netika ieskaitīts vārtu guvums "Dinamo" labā.

Rīgas "Dinamo" lūdza izskaidrot šīs spēles video atkārtojumu tiesneša un galvenā tiesneša pieņemto lēmumu šajā epizodē, kā arī izvērtēt šo tiesnešu darbību, jo viņu lēmums tieši ietekmēja spēles iznākumu.

Trešās trešdaļas 17. minūtē, kad rezultāts bija neizšķirts 1:1, Miķelis Rēdlihs saņēma no Jāņa Sprukta piespēli, un, cīņā ar pretinieku spēlētāju, ripa ielēca vārtos. Spēles galvenais tiesnesis lēma šo vārtu likumību pārbaudīt un video tiesneša lēmumus bija, ka "Dinamo" vārti nav ieskaitāmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!