Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ārzemju klubiem jānodrošina finansējums savās valstīs un līga viņiem var palīdzēt tikai sākuma periodā, izteicies līgas Direktoru padomes priekšsēdētājs Genādijs Timčenko.

Kā pastāstījis Timčenko, Eiropas Savienības (ES) ieviestās sankcijas pret Krieviju var spēcīgi traucēt Kontinentālajai hokeja līgai (KHL), tomēr līgas attīstību tās neapdraudēs.

"Problēmas ir, tomēr atradīsim veidus, kā tās atrisināt, un līga pastāvēs. Tomēr, kas attiecas uz klubiem, tiem pašiem jārūpējas par savu finansiālo stāvokli. Katrs klubs šajā nozīmē ir pats par sevi," uzsvēra Timčenko.

Kā stāstīja KHL Direktoru padomes priekšsēdētājs, KHL nevar piespiest kādas kompānijas sponsorēt klubus.

"Tā ir komercija - ja nav naudas komandas uzturēšanai, komandai nevajag būt. Ko var darīt, ja jūs nespējat atrast sponsorus?" izteicās Timčenko, kuru arī nemulsina, ka šosezon beidza pastāvēt iepriekšējās sezonas līgas fināliste Prāgas "Lev". ""Lev" sponsorēja Krievijas kompānijas, bet kāpēc mums tas nepieciešams? Varam palīdzēt klubiem sākuma periodā, tomēr turpinājumā viņiem jāatrod varianti nodrošināt finansējumu no savu valstu kompānijām."

"Mēs uzaicinām klubus uz līgu, palīdzam viņiem pirmajā posmā, bet pēc tam klubiem pašiem jānodrošina finansējums, citādi tam nebūs jēgas," uzsvēra Timčenko, kurš ir arī Sanktpēterburgas SKA kluba prezidents.

Tieši pārāk aktīvu jaunu klubu uzaicināšanu Timčenko nosauca par vienu no KHL stratēģijas problēmām.

Kā zināms, šajā sezonā ievērojamas finansiālās problēmas ir arī Latvijas vienībai Rīgas "Dinamo". Kā ceturtdien atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, pašlaik iespējama algu aizkavēšanās, bet tuvāko pāris nedēļu laikā kluba finansiālais stāvoklis tiks sakārtots.

"Situācija līgā ir pilnīgi droša. Rīgas "Dinamo" saliedē mūsu tautu un uzlabo attiecības ar mūsu kaimiņiem. Tieši tur ir lielā "Dinamo" nozīme, jo tas nes mieru gan Latvijā, gan ārpus tās," piebilda kluba padomes priekšsēdētājs.

Septītajā KHL sezonā sacenšas 28 komandas no septiņām valstīm, vienību pulkam, salīdzinot ar pagājušo sezonu, paliekot nemainīgam, bet pārstāvēto valstu skaitam sarūkot par vienu. Pagājušajā sezonā Prāgas "Lev" no Čehijas kļuva par pirmo no ārzemju vienībām, kas iekļuvusi KHL finālā, taču jaunajai sezonai tā nespēja nodrošināt pietiekošu finansējumu, tāpēc sacensībās nestartē. Identisku lēmumu pieņēma arī Maskavas "Spartak", bet Ukrainas klubs Doņeckas "Donbass" dalība turnīrā kļuva neiespējama valstī valdošās politiskās situācijas dēļ.

Trīs aizgājušās komandas aizstājuši divi Krievijas klubi - jaundibinātā vienība "Soči" un Toljati "Lada", kas piedzīvo savu atgriešanos KHL, - un Helsinku vienība "Jokerit" no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!