Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līderes Maskavas CSKA uzbrucējs Jevgēņijs Artjuhins saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju, tāpēc nevarēs piedalīties arī Ziemassvētkos gaidāmajā izbraukuma cīņā Rīgā ar vietējo "Dinamo" vienību.

Aizvadītajā nedēļas nogalē CSKA ar 1:2 piekāpās latviešu bagātīgi pārstāvētajai Maskavas "Dinamo" komandai, bet šī dueļa 35.minūtē Artjuhins veica pārkāpumu "celis celī" pret pretinieku aizsargu Gļebu Korjaginu, par ko saņēma noraidījumu uz 5+20 minūtēm.

Otrdien KHL Disciplinārā komiteja ne tikai atstājusi Artjuhinam spēkā sodu, kas, ņemot vērā iepriekšējos šosezon nopelnītos lielos sodus, nozīmēja automātisku viena mača diskvalifikāciju, bet piespriedusi viņam vēl vienas cīņas diskvalifikāciju.

Šajā sezonā Artjuhins 32 mačos izcēlies ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, kā arī 115 soda minūtēm.

CSKA komandas nākamā spēle 24.decembrī būs tieši ar Rīgas "Dinamo".

Kaut mačā ar Maskavas "Dinamo" CSKA pārtrauca 13 uzvaru sēriju, tā ar 89 punktiem 37 spēlēs joprojām ir visas līgas līdere.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar 39 spēlēs izcīnītiem 46 punktiem Rietumu konferences kopvērtējumā šobrīd atrodas priekšpēdējā, 13.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par desmit punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!