Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šī brīža rezultatīvākais spēlētājs Jakubs Petružaleks no Habarovskas "Amur" intervijā izdevumam "AllHockey.ru" atzina, ka šosezon būtu spēlējis Rīgas "Dinamo" rindās, ja vien nebūtu komandas galvenā trenera Pekas Rautakallio.

26 gadus vecais čehu uzbrucējs šobrīd 12 spēlēs ir guvis piecus vārtus un izdarījis 11 rezultatīvas piespēles. KHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā tuvākajiem sekotājiem Miķelims Rēdliham un Vadimama Šipačevam no "Severstaļ" ir pa 12 rezultativitātes punktiem.

"Sākumā mani savās rindās vēlējās redzēt Rīgas "Dinamo", bet tad, kad jau praktiski bija panākta vienošanās, rīdzinieku jaunais treneris Peka Rautakallio paziņoja, ka komandā vēlas redzēt tikai somu leģionārus, un mana pāreja "aprāvās"," atklāti teica Petružaleks. "Vēlāk ar mani sazinājās Habarovskas "Amur" pārstāvji, kuri paziņoja, ka Hannu Jortika ["Amur" galvenais treneris, somu speciālists] vēlas redzēt komandā. Es ar prieku piekritu šim piedāvājumam."

2004.gadā Petružaleku NHL draftā ar 266.numuru izvēlējās Ņujorkas "Rangers", taču pasaules spēcīgākajā līgā čehs aizvadījis vien divas spēles – 2008./2009.gada sezonā Karolīnas "Hurricanes" rindās.

"Amur" sezonas sākumā ir patīkami pārsteigusi daudzus hokeja ekspertus. Habarovskas komanda ar 12 spēlēs izcīnītiem 23 punktiem ir KHL līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!