Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" pirmdien, 22. oktobrī, Somijas galvaspilsētā aizvadīja kārtējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēli, tiekoties ar Helsinku "Jokerit" vienību un rezultatīvā 10 vārtu mačā piedzīvoja smagu zaudējumu ar 3:7 (1:1, 1:2, 1:4).

Spēles sākums par tik smagu sagrāvi neliecināja — rīdzinieki pirmie izvirzījās vadībā, Gintam Meijam pārtraucot vairāk nekā pusgadu ieilgušo "sauso" periodu, un trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Otrajā periodā turpinājās ātra, dinamiska spēle, un Rīgas "Dinamo" vēlreiz izvirzījās vadībā, Vitālijam Pavlovam ar efektīgu solo izgājienu gūstot vārtus. Taču mājinieki ātri vien atkal izlīdzināja rezultātu, turklāt 37 sekundes pirms trešdaļas beigām izvirzījās vadībā — 3:2.

Trešajā trešdaļā līdz perioda vidum ritēja līdzvērtīga cīņa, taču tad "Dinamo" ielaida ceturtos vārtus un spēle pajuka. Mača 53. minūtē Niklass Jensens panāca 5:2 "Jokerit" labā, tomēr rīdzinieki izmantoja iespēju "aizķerties" spēlē, kad Lauris Dārziņš pēc Miķeļa Rēdliha piespēles pēc meistarīgas pauzes samazināja mājinieku pārsvaru līdz diviem vārtiem — 3:5.

Pēc tam Ģirts Ankipāns ķērās pie savas iecienītās taktikas nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāu, bet šoreiz to izmantoja pretinieks. Marko Antila ar tālu un ļoti precīzu metienu atjaunoja trīs vārtu pārsvaru — 6:3.

Gudļevskis atgiezās vārtos, bet Nerijs Ališausks parkāpa noteikumus, atstājot komandu mazākumā, kas šoreiz "Dinamo" izpildījumā bija ļoti nevarīgs, un Sakari Manninens pielika sāpīgu punktu šai spēlei — 7:3.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!